Reageer op: kozijnen individueel vervangen – echter onderdeel van splitsingsakte

#39493
Rob
Deelnemer

  Ik was zeker serieus, het was dus ook niet sarcastisch bedoelt.
  Voor ieder probleem is er ook een oplossing, zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen vastleggen waar de kozijnen aan moeten voldoen kwa, kleur, materiaal en dergelijke.

  Ik zeg ook niet dat je alles individueel moet maken, voor sommige zaken zal dat ook zeker niet kunnen of gewenst zijn, maar op dit moment wordt een eigenaar naar mijn mening teveel beperkt door de wijze waarop het nu georganiseerd is binnen een VvE.
  Ik ben er van overtuigd dat er andere mogelijkheden zijn om toch een gebouw goed te kunnen onderhouden maar waarin eigenaren toch meer vrijheden hebben en je minder afhankelijk bent van collectieve besluitvorming in een ledenvergadering.

  Nee, vooral gemeenschappelijk houden wat het gebouw vormt. Misschien leren mensen dan dat het niet gaat om ik en mijn appartement, maar wij en ons gebouw.
  Als je niet wil samenwerken, waarom koop je dan een aandeel in een vereniging?

  Het kan helaas niet anders, als je in een appartement gaat wonen zit je vast aan een VvE.
  En nee, ik zou ook niet anders dan in een appartement willen wonen, maar de afhankelijkheid van een VvE kan me echt gestolen worden.
  Het klinkt wellicht somber maar ik ben er ook nog eens van overtuigd dat het overgrote deel van de VvE’s in Nederland niet goed functioneert.