Reageer op: kozijnen individueel vervangen – echter onderdeel van splitsingsakte

#39500
Rene
Deelnemer

  Ik weet niet wat je bedoelt met voorschriften. Het HHR misschien? Wat betreft splitsingsreglement betreft. Dat is de grondwet van de VVE. Die is leidend. Dus een regel in het HHR opnemen dat ramen voor de eigenaren zijn, blotst met de AvS. De AvS is dan leidend.
  Als je niet de AvS volgt, en iemand teken bezwaar aan en laat ‘t voorkomen, dan ga je nat.

  En een aanpassing van de AvS is ingrijpend en duur. Het stappenplan is op deze site ook te vinden:

  VvE splitsingsakte wijzigen

  Belangrijke punten zijn de verhoogte quora, de inspraak (toestemming) van derden. Het al ‘t werk dat de notaris moet doen. Want je kan/mag dit niet zelf. Dat moet via de notatis. En dat is zeker niet het half dagje voorbereiding voor de overdracht van een huis.

  (IMHO) Het aanpassen van de AvS, omdat men een probleem heeft laten ontstaan in de uitvoering, is (nagenoeg) nooit de oplossing.
  Het probleem is niet de VVE en de regeltjes. Het zijn die mensen die stuk voor stuk alleen voor zichzelf gedacht hebben en hun zin gekregen hebben. Die er op wijzen dat ‘t een concequentie is van de vrijheid die ze gekregen hebben.

  Je kan nog steeds beslissen als VVE oude ramen te vervangen. Zeker als het om houten kozijnen gaat die er al een heel leven op hebben zitten. Kwalitatief goede kozijnen die je nu koopt isoleren allemaal prima. En HR++ glas maakt ‘t verschil niet.

  Ik weet niet of er bij jullie ook nog enkelglas tussen zit, maar er gaan zelfs stemmen op om vanuit de overheid enkelglas als een gebrek in de woning aan te gaan merken. Dat is een prikkel voor verhuurders om te verduurzamen, want dat verlaagt anders de huur die ze kunnen vragen. Maar potentieel ook op…. de onderhoudsverplichting van een VVE.