Reageer op: Wie is eigenaar/verantwoordelijke voor prive-investeringen in de VvE-schil?

#39668
Rene
Deelnemer

  Aanpassing van de AvS is IMHO nagenoeg nooit de oplossing voor technische of financiële uitdagingen. Als het geld er niet is, kijk dan eens naar financieringsmogelijkheden zoals een energiebespaarlening. uiteindelijk zou ‘t geld moeten besparen. Mits ‘t rendabel is.

  Want je gaat niet snel investeren als je per 20 euro er in 20 jaar maar een tientje op terug te verdienen.
  Andersom per 20 euro investeren om uiteindelijk 25 euro te besparen wel. Dan kan je 20 euro van die besparing aanwenden om de investering te bekostigen/af te betalen. en is je netto winst 5 euro per geïnvesteerde 20.

  Ik zit zelf in een VVE waarbij men in het verleden de keuzevrijheid gekregen heeft om zelf kunststof en dubbelglas te plaatsen. Het is een drama. Je krijgt het nooit meer centraal op de rit. leeftijdsverschillen en prijs/kwaliteitsverschillen. Je krijgt verschillende onderhoudsschema’s door elkaar. Elk met een afwijkend prijskaartje.
  De ene heeft goedkope rommel en klopt na vijftien jaar alweer bij de VVE aan (vaak nieuwe eigenaren die ‘t zo gekocht hebben) omdat ‘t kunststof gewoon al gebreken vertoond. De andere klaagt, want hij heeft tenminste kwaliteit gekocht en meer betaald waarschijnlijk en betaald nu via de servicekosten voor z’n buurman die de goedkope rommel alweer wil/moet laten vervangen.

  Kortom, niet doen! Zowel de wildgroei als de aanpassing in de AvS is niet de juiste weg in een VVE.
  De weg van het aanpassen van de AvS is zoals ik bij elk topic die deze route als escape ziet, een prijzige route via notarissen en hypotheekverstrekkers. Zie ‘t stappenplan die Rob al vermeldt.

  Je bezit geen appartement, je bezit een appartementsrecht. En samen bezit je ‘t gebouw. Dus pak ‘t gebouw ook samen aan!