Reageer op: Eventuele verjarings termijn innnen service kosten?

#40380
RonaldL
Deelnemer

  14.500 voor 7 jaar voor 44 appartementen is 47 euro per jaar per appartement. Op zich een normaal bedrag.

  Als de meerderheid in de ALV vindt dat dat teruggevorderd moet worden, ook al is dat over 20 jaar bij wijze van spreken, dan is dat zo. Klaar.

  Maar de vraag werpt zich op of zulk een besluit stand zou houden bij de rechter.

  Zoals ik al eerder aangaf, heb ik het vermoeden (zonder kennis te hebben van de onderhavige Akte van Splitsing) dat de constructie helemaal niet kan, in de zin dat het besluit om service kosten te berekenen anders dan die volgens de breukdelen per Akte, in strijd is met die Akte en dus nietig is.

  Hoe zou een toekomstige nieuwe eigenaar moeten weten dat hij naast de servicekosten, zoals bepaald via de Akte, nog additionele kosten zou moeten betalen? Die notulen uit 2012 zijn niet bij het Kadaster terug te vinden denk ik.

  Ik vermoed dat in 2012 niemand zich bovenstaande heeft gerealiseerd, het zal geen boze opzet zijn. Ook het vergeten te vorderen is geen boze opzet. Maar nu is het ff lastig.

  Ik zou proberen in goed onderling overleg een modus te vinden voor het ontstane gat van die 14500 euro, maar intussen de glasbewassing regeling in overeenstemming te brengen met wat de Akte wel toestaat (als het persé binnen de VvE moet, met andere woorden binnen de breukdelen-service kosten) of anders op vrijwillige basis als groepje eigenaars zelf glasbewassing inhuren buiten de VvE om.

  Bij ons zit de gehele glasbewassing gewoon in de normale servicekosten, iedereen betaald mee, alhoewel de begane grond appartementen er niks aan hebben eigenlijk, maar ja, die hebben een tuintje, de andere niet, maar die hebben een balkonnetje. Zo heeft ieder wat.
  Glasbewassing wordt hier gezien als noodzakelijk onderhoud daar het ook voor het verfwerk belangrijk is.