Reageer op: Penningmeester geeft zonder overleg opdrachten

#40624
Harry Tresoor
Deelnemer

  Emma, vervelend als zo’n ‘Vastgoed Cowboy’ mede eigenaar is en tegelijk penningmeester. Dat kan ook positief zijn, want die ‘huisjesmelkers’ zijn gebaat bij goed onderhoud vanwege de hogere huur die ze kunnen vragen. Als jij er niet door wordt benadeeld, zou ik het laten zitten.

  Wij zijn een VVE van 3 eignaren. De twee bewoer-eigenaars vormen het bestuur, de Cowboy is gewoon lid.

  Het bestuur (waaronder de penningmeester) heeft wettelijke verantwoordelijkheden en bevoegdheden en kan zelfstandig handelen zonder toestemming van de leden. Jammer, dat het bij zo’n kleine VVE niet in goed overleg gaat, maar misschien valt alles nog binnen de regels. Waarschuwing: Die Cowboys en hun Beheerders weten daar alles van.

  Emma, kijk even naar de stemverhoudingen: de meerderheid kan altijd een ALV bijeen roepen en het bestuur (met de penningmeester) veranderen, ongeacht wat er in de splitsingsakte staat. Leg dat goed vast in de notulen en zorg voor een alternative penningmeester.

  Zorg ook voor juridische bijstand, privé of via de opstalverzekering. Maak voorlopig geen ruzie, want een verzekering dekt geen bestaande conflicten.

  Sterkte en succes, Harry