Reageer op: Penningmeester geeft zonder overleg opdrachten

#40636
Harry Tresoor
Deelnemer

  Monaster, bedoel je de oorpronkelijke of de bijgestelde Akte van Splitsing?

  Wij (VVE van 3) negeren onze oorspronkelijke Akte van Splitsing uit 2013 al sinds het begin. Daarin staan clausules die inmiddels achterhaald en/of niet meer van toepassing zijn. De eerste bestuurder (een Vastgoed Cowboy) is met de nooderzon vertrokken en liet de VVE achter in het eerste stadhouderloze tijdperk. Ondertussen zijn 2 van de 3 appartementen van eignaar gewisseld en heb ik me in 2020 als enige overlevende opgeworpen als bestuurder.

  Zo stond er bijv. niets in de oorspronkelijke Akte over de scope van het onderhoud van de de VVE; dak, gevels, tuin. Dat hebben we onlangs (unaniem) nader gespecificeerd in de notulen en besluitenlijst van de ALV.

  Als pensionado heb ik alle tijd (en zin) om me in de kleine lettertjes te verdiepen. Deze Aktes zijn gebaseerd op een Modelakte, waarin uitdukkelijk staat vermeld, dat daar clausules kunnen worden geschrapt, gewijzigd of toegevoegd. Dat moet dan wel heel duidelijk worden afgesproken in bijv. de Notulen en Besluitenlijst van de ALV.

  Het is handig om deze wijzigingen te laten vastleggen in een notariële akte. Maar dat kost de VVE elke paar jaar weer een handvol geld. Doen we even niet. Met een VVE van 3 kunnen we hier goed mee leven.

  Groet, Harry