Reageer op: Penningmeester geeft zonder overleg opdrachten

#40725
Harry Tresoor
Deelnemer

  Hartelijk dank Carla voor de tip. Ik heb het Model-2021 gevonden bij de Vereniging Eigen Huis. Daar is nog meer informatie te vinden over VVE’s. Dank daarvoor. Ik heb het document gedownload en ga het bestuderen.

  Ik houd vol, dat we (VVE van 3) strikt binnen de regelgeving blijven. Als bestuurder en eigenaar-bewoner heb ik daar alle baat bij. We hebben ook géén Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Dat heb ik (bestuurder) bewust zo gedaan. Het bestuur (inmiddels 2) heeft ook alijd decharge gekregen van de ALV.

  Ik ben pensionado en heb alle zin en tijd om (amateur) bestuurder te spelen. Ik heb destijds onze slapende VVE met een bombardement van e-mails tot leven gewekt. Ik weet ongeveer wat ik doe.

  Unanimiteit is bij ons belangrijk. En we gaan ook niet zeuren over warmtepompen die lawaai maken of zonneschermen en dakkapellen die zonder toestemming zijn geplaatst. Het loopt hier al 3 jaar heel soepel.

  Ons derde lid is een vastgoedbelegger met belangen in meerdere VVE’s en hij heeft een beheerkantoor. Daar zit de kennis, zou je zeggen. Zolang hij niet piept, blijft de VVE op koers. Als er onenigheid ontstaat, kunnen we denken aan een nieuwe Akte van Splitsing. Maar dat is een ingewikkeld en duur traject. Weet waar je aan begint.

  Het is mij een raadel wie of wat ons (het bestuur) voor de rechter gaat slepen, zoals meerdere commentaren suggereren. Ik ben mij niet bewust van enige handhavingsinstantie voor VVE’s. Pas als huurders-bewoners gaan klagen over verwaarlozing door huisjesmelkers, komt de gemeente (niet) in aktie. Dat lijkt me niet relevant voor onze VVE.