Reageer op: collectief laadsysteem

#40844
DikOz
Deelnemer

    2/3 lijkt mij. Voor de aanlegkosten zou je het volgende kunnen overwegen:

    1. de vlakband aanlegkosten betalen uit het reservefonds. Het door @ Rene aangehaalde probleem van niet mogen doorbelasten, kan opgelost worden door degene die niet meedoen een uitkering uit het reservefonds te geven ter grootte van wat ze zouden ‘bijdragen’ als ze wel meedoen. Ik heb ooit een gerechtelijke uitspraak gelezen waarin dat aan de orde kwam, maar kan die niet meer vinden.

    2. de vlakband aanlegkosten financieren uit het reservefonds. En vervolgens de gebruikers aan de VVE laten betalen voor gebruik van de vlakband. De hoogte van de bijdrage moet voldoende zijn om in bijvoorbeeld 5 jaar de investering terug te krijgen inclusief onderhoud. VVE stort bijdragen in het reservefonds. Als VVE-lid betaalt dan niemand, ook degene die niet meedoen, voor de vlakband. De kosten worden gedragen door de gebruikers van de vlakband. De VVE schiet de kosten voor de aanleg voor.

    Ongetwijfeld zijn er meer mogelijkheden, Rene geeft bijvoorbeeld aan dat de deelnemers aan de vlakband rechtstreeks de aanlegkosten betalen. Ik zou dan toevoegen: later als anderen toch meedoen, deze iets laten betalen aan de eerste deelnemers.