Reageer op: Mag bestuur advocaat inschakelen buiten ALV om?
Als de ALV blijkbaar toch akkoord gaat met die kosten door de jaarrekening goed te keuren is daar inderdaad weinig meer tegen te doen, behalve een gang naar de rechter om het besluit mogelijk te vernietigen.
Die kosten worden dan overigens door de gehele VvE gedragen, dus niet alleen door de betreffende bewoner in kwestie.
Zou je misschien ook iets meer over de inhoudelijke kwestie kunnen/willen zeggen?
Kosten komen dan inderdaad ten laste van VvE-kas. Dat betekent dus wel dat de betr bewoner heeft meebetaald aan een advocaat die ten onrechte tegen hem werd ingezet en die bovendien een prutser was…
Toenmalige kwestie: Betr bewoner had nieuw tuinhekje geplaatst ter vervanging van haagje. Volgens bestuur bevond hekje zich op strook grond gelegen boven het parkeerdek en daar mag volgens splitsingsakte niet gespit worden ivm lekkagegevaar. Bewoner was echter goed op de hoogte en had hekje juist NIET boven parkeerdek geplaatst. Bestuur hield echter voet bij stuk en schakelde advocaat in, die situatie ter plekke helemaal niet kende en brief stuurde naar bewoner dat hekje weg moest, en bplanting en tuintegels ook… hoezo?
Ook in dit geval protest van bewoners: gezamenlijke brieven aan bestuur met uitleg waarom ze fout zaten. Werd niks mee gedaan. Bestuur stelde ultimatum: bewoner moest eea zelf verwijderen of anders werd het op zijn kosten door bedrijf gedaan. Dat liet ik niet gebeuren. Op moment dat een vd bestuurders bij de bewoner langs zou komen om zijn keuze te vernemen, zat ik daar ook in de woonkamer. Ik heb de splitsingsakte erbij gepakt, de situatie uitgetekend en vervolgens buiten aangewezen waar welke lijnen liepen. Toen viel het kwartje.
Is inmiddels 4 jaar geleden. Ik ga de moeite niet doen van een gang naar de rechter, maar zoals gezegd gaan we een buitengewone ALV aanvragen vanwege de huidige kwestie. Tijdens die ALV ga ik duidelijk maken dat er al jarenlang dingen misgaan. De kwestie tuinhekje is één vd voorbeelden.