Reageer op: Geld lenen uit reservefonds?

#49793
louisk100
Deelnemer

    Een toelichting op mijn eerste bericht.
    De €10.000,- zou gebruikt worden voor de aanleg van een gemeenschappelijke infrastructuur, een elektrische ringleiding door de parkeergarage. Deze ringleiding gaat deel uitmaken van een gemeenschappelijk onderdeel van het gebouw. Net zoals de gemeenschappelijke elektriciteit installatie voor de lift en de verlichting in het appartementencomplex.
    Daarna kunnen de afzonderlijke vaste parkeerplek bezitters in de garage op deze ringleiding een eigen laadpaal aanschaffen en koppelen (kosten ongeveer 2300,- en maandelijkse kosten van ongeveer €5,-) en deze gebruiken voor het opladen van hun eigen elektrische voertuig. De oplaadpaal en het opladen doen de bewoners dus op eigen kosten. Heeft iemand geen of nog geen elektrische auto dat koopt en onderhoudt hij of zij geen eigen laadpaal.

    De aansluiting hoeft voorlopig niet te worden verzwaard, omdat er in het begin niet veel elektrische oplaadgebruikers zullen zijn. We hebben een enquete gehouden onder de parkeerplek bezitters en over 5 jaar denkt 25% daarvan in de garage te willen gaan opladen. Verzwaring van de elektrische installatie komt pas over een jaar of 8 aan de orde.