Reageer op: uitgave buiten doel VVE, kunst aankoop

#586
Helene
Deelnemer

  Ik ben het helemaal met je eens dat aanschaf van een kunstobject niet past.
  Ook binnen onze VvE heb ik hier mee te maken. Er zijn al voor tienduizenden euro’s zaken aangeschaft die niets met het beheer en onderhoud van een VvE te maken hebben.
  Het bestuur, de beheerder en de leden denken maar dat alles kan zolang de vergadering besluit.
  Volgens mij kunnen er alleen maar rechtsgeldige besluiten genomen worden.
  Vergaderingen worden nauwelijks bezocht. Het gevolg is dat het bestuur en een klein aantal leden dus de dienst uitmaken. Mijn ervaring is dat bezwaar maken tijdens de vergadering niets oplevert.
  Je wordt alleen maar als lastig ervaren.
  Een aantal malen heb ik na de vergadering schriftelijk een beroep op de nietigheid van het besluit gedaan. Een nietig besluit is immers een besluit dat in strijd is met het splitsingsreglement en dat betekent dat het besluit niet geldig is. Men hoeft zich hier dan ook niet aan te houden.
  Dit heeft geen enkel nut. Het besluit wordt toch uitgevoerd! Het enige wat je dan nog kan doen is een verklaring voor recht verzoeken bij de rechtbank en dit aan de rechter voorleggen.
  Frustrerend!
  Misschien dat je het door middel van een ingekomen stuk kan proberen, waar in je duidelijk beschrijft wat jouw bezwaar is en dat dit niet het doel is van een VvE. Dit moet immers behandeld worden tijdens de vergadering. Probeer zoveel mogelijk medestanders te krijgen door andere leden hierbij te betrekken en laat hen dit stuk mede ondertekenen.
  Succes!