Reageer op: uitgave buiten doel VVE, kunst aankoop

#589
Sarah
Deelnemer

  Dank voor jullie beider reactie.
  Ik heb zojuist contact gehad met beheerder, die me aangeeft te moeten afvragen of ik me wel in deze arena wil begeven en t allemaal zo letterlijk wil doen gezien de burgeroorlogen die dat kan veroorzaken. Een rooskleurig vooruitzicht derhalve.
  Daarom nog een paar vraagjes tav interpretatie splitsingsakte en hopelijk weet iemand meer;
  1) Rob, ik lees in het gele boekje vh modelreglement
  artikel 3.j:
  alle overige schulden en kosten, gemaakt in het belang van de gezamenlijke eigenaars als zodanig.
  Zou de aanschaf hieronder kunnen vallen? Je kunt je nog afvragen in hoeverre kunst een belang is, maar als de VVE t om welke reden dan ook ‘van belang’ vindt, dan heb ik geen poot om op te staan toch?
  2) zou ‘het belang’ voorts juridisch kunnen zijn dat men door verfraaiing de waarde van de appartementen op peil kan houden . (waarden vd appartementen liggen nogal uiteen oa door grootte en ligging, en ik ben van mening dat we wel alles in platina kunnen beleggen om de afwaardering vd laatste crisisjaren te compenseren, maar dat dat toch ook geen goed idee is.) Echter.., hoe zit dit juridisch(/economisch ?
  Of is de term ‘belang ‘puur ter interpretatie van de VVE?
  3) bovendien is het belang niet voor alle eigenaars, maar hooguit slechts degene die van die entree hal gebruik maken. Is dit aspect mogelijk relevant?
  4) maakt t tenslotte misschien nog uit in hoeverre t kunstobject “functioneel is”. Feit is dat je er namelijk op kunt zitten en de beheerder noemt t een ‘nuttig’ object. Denk soort Rietberg design bank oid. Ook hier mi geen logisch verband, aangezien we niet in een wachtruimte functie hoeven te voorzien, maar zou dit iets veranderen
  voor mijn bezwaar?
  bvd!