Reageer op: Waterschade appartement

#69959
VvE-stem
Deelnemer

    Ik heb in mei 2021 waterschade in mijn appartement gehad. Er zat een klein gaatje in de warm waterleiding die achter de tegels in de badkamer zit. Mijn eigen schade is de reparatie van de kapotte leiding. Mijn onderburen hadden echter ook waterschade. Ik heb tijdens de lekkage meteen de VVE gebeld en zij hebben het hersteltraject opgestart door een monteur in te schakelen.

    Pas na de reparatie kreeg ik de mededeling van de VVE dat de VVE opstalverzekering een eigen risico heeft van 1500€. Ik moest dus de rekening betalen. Ik heb daartegen protest ingediend en heb daarna niets meer van de VVE vernomen. Op 21-12-2021 kreeg ik opeens een mail van een advocaatkantoor dat ik de rekening van de reparatie volledig moet betalen. Klopt dit juridisch?

    Welke waterleiding zit achter de tegels? De hoofdleiding die naar meerdere woning gaat, of is het een leiding die naar de hoofdleiding gaat (kortom jouw leiding)? Als het jouw leiding is, ben jij aansprakelijk en is het niet gek dat je een brief van de VvE-advocaat hebt ontvangen. Overigens wel een teken dat je VvE niet geheel bekwaam is, dat je het van de advocaat moest horen.