Reageer op: verslag uitbrengen door kascommissie

#86428
Manuel
Deelnemer

  Geen verplichting om administrateur of bestuur te informeren, verslag uitbrengen aan de vergadering. Aan de andere kant lijkt het mij ook niet bezwaarlijk om ze wel te informeren, dat helpt waarschijnlijk ook qua effici├źntie omdat zij zich kunnen voorbereiden. Je zou ook de leden voor de alv al schriftelijk kunnen informeren over de bevindingen. Dan kan iedereen zich voorbereiden

  In principe ben ik een groot voorstander van vooraf info ter beschikking stellen aan de leden zodat ze zich kunnen voorbereiden, maar…
  Gezien de huidige situatie (zie bovenstaande reactie aan RonaldL) wil ik het bestuur en de administrateur liever niet van tevoren informeren. Ze krijgen dan alleen maar ruimte om vooraf zaken met elkaar af te stemmen en hun positie tov de ALV + de kascie. te versterken / de gelederen te sluiten.
  En als ik de leden van de VvE wel wil informeren, loop ik tegen een paar dingen aan:
  * Vergaderstukken worden altijd rondgestuurd door de beheerder. Dan is hij dus op de hoogte en het bestuur ook, terwijl ik dat niet wil.
  * Als ik ze zelf rondmail aan de leden, kan ik de beheerder overslaan, maar ik kan het niet maken om de bestuursleden over te slaan. Zij zijn immers ook VvE-lid.

  Dus… ik ga mijn bevindingen tijdens de ALV puntsgewijs presenteren op een scherm, zodat het voor de leden superduidelijk is (als ik het alleen maar mondeling opsom, zijn mensen in no-time de draad kwijt). En daarna overhandig ik het schriftelijke verslag aan de notulist, zodat het 1 op 1 aan de notulen toegevoegd kan worden.

  Andere idee├źn zijn welkom!