Reageer op: Reikwijdte Modelreglement artikel 38 leden 7 en 8

#936
Carla
Deelnemer

  Hoi Rob en Bob,
  Jullie blijven er zin in hebben hè! Ik ook. 😉
  Doe nog even mee.
  Rob bedankt voor de link. Ik kende hem al, toch goed om het weer even in herinnering terug te roepen.
  Resumé:
  * Hier begint het in principe allemaal mee:
  – Onderhoud vs. andere maatregelen…..en onder het gewone onderhoud vallen alle werkzaamheden die vereist zijn voor het in goede staat houden van de gemeenschappelijke bouwdelen van het pand.
  * Vervolgens kunnen we vaststellen dat elektrische deurdrangers, ‘n vast hek door draaibaar hek vervangen, en het plaatsen van camera’s net zoals de energie besparende maatregelen, geen van allen onder het kopje onderhoud vallen. Er gelden dan de beschreven voorwaarden om te komen tot….!
  En dan, wellicht het speerpunt:
  * De eigenaar die van zodanige maatregel geen voordeel trekt is niet verplicht in de kosten hiervan bij te dragen. ( M.R. 1992 )
  Het geen voordeel trekken van ….. betekent in concreto, feitelijk profijt hebben van….( in mijn beleving, een objectief )
  In het geval van de deurdrangers, helder te onderbouwen.
  In het geval van het hek is, de situatie in aanmerking genomen, het ook helder.
  In het geval van de camera’s is het discutabel. Geheel afhangende van de plaatselijke situatie én de onderbouwing van degene die meent er geen profijt van te trekken.
  In het geval van energiebepalende maatregelen zal het doorgaans net zo lastig worden om aan te tonen dat je er geen voordeel aan hebt.
  Dat de schrijver de volgende zin opneemt in zijn betoog:
  ” Dat komt omdat het bijna altijd om niet-noodzakelijke vervanging gaat”…..met de nadruk op ‘bijna altijd ‘, interpreteer ik als volgt:
  Stel dat er b.v. een voorstel komt om in plaats van lamp a, die al jaren wordt gebruikt, nu lamp b te gaan gebruiken, ( de aanschaf van b is meer dan van a ) dit hele circus niet van stal hoeft te worden gehaald. 😉
  Ook nog een puntje van aandacht:
  Wanneer de zaken van m.n. de deurdrangers en de camera’s wel doorgaat….niet vergeten de kosten voor onderhoud én vervanging mee te plannen in het MJOP. En daar betalen we dan weer wel allemaal aan mee, neem ik aan. 😉
  Succes Bob, met jouw casus.
  Vriendelijke groet,
  Carla.