Reageer op: Pas op voor "deskundigen" !

#964
Bob
Deelnemer

  Het was niet mijn bedoeling om NederlandVvE als niet deskundig weg te zetten. Het ware beter geweest wanneer het topic had benoemd met “zelfs” voor “voor deskundigen”. Ik gebruik niet voor niets de term gerenommeerd.
  Merk overigens op dat dit niet het enige “missertje” is op de site (zie ook topic reikwijdte artikel 38 lid 7 & 8).
  Waar het mij om gaat is dat deze artikelen onder het kopje informatie worden gepresenteerd als een vaststaande waarheid zonder mogelijkheid om te reageren.
  Op de columns kan wel worden gereageerd. Dan zou je geen missertjes verwachten onder de informatie.
  Ook op deze site heb ik al adviezen gezien waar men vraagtekens bij moet zetten. We waren het er al eens oner eens dat de bezoeker geen idee heeft over de deskundigheid van het advies dat men krijgt. Vandaar mijn algemeen bedoelde waarschuwing.
  Het is niet alleen de deskundigheid van de deskundigen waar men vraagtekens zou kunnen plaatsen. Ook de vraagsteller is vaak (niet opzettelijk) onzorgvuldig met het formuleren van de vraag. Adviezen geven zonder te weten hoe de akte van splitsing luidt, of hoe de relevante feiten en omstandigheden zijn, zouden de adviseur moeten bewegen om in het voorkomende geval eerst door te vragen, en pas daarna een (beter gefundeerd) advies te geven.
  Ook de vraagstellers moeten zich echter realiseren dat men, wanneer men een onjuist geformuleerde vraag stelt, men een goed antwoord mag verwachten (echter op de verkeerde vraag). Dan heeft men ook nog steeds een niet goed passend advies ontvangen. Er bestaan net zo min eenvoudige vragen als eenvoudige antwoorden.
  Reden temeer om goed te letten op hetgeen er op de diverse sites wordt beweerd. Zelfs (!) wanneer men met deskundigen te maken heeft.
  Verder merk ik nog op dat er heel erg veel fout gaat in VvE-land.
  Daarom is het maar goed dat er sites bestaan als de door mij aangehaaalde site, maar ook als dit forum. Ook de sites die jij aanhaalt zijn zonder meer uitstekend te noemen.
  Het is echter aan de zoekende mens om zelf de artikelen en adviezen kritisch te beschouwen.