Reageer op: Vergadering

#981
Bob
Deelnemer

  Beste Jet,
  De frustratie en het gevoel van machteloosheid kan ik me goed voorstellen.
  Het is triest wanneer het zo loopt. Wanneer eigenaren in een VvE niet (durven of willen) optreden kan enig bestuur helaas met heel veel zaken “wegkomen”.
  Boven de VvE staat de rechtbank, en iets anders is er niet wanneer de regels met voeten worden getreden. Ik begrijp dat je de gang naar de rechter een hele stap vindt. De kosten vallen voor een verzoekschriftprocedure heel erg mee, en het is ook nog eens mogelijk om de “tegenpartij” te laten veroordelen tot het dragen van jouw kosten. Maar daarvoor moet je wel “winnen”. Als je niet goed weet hoe de zaken aan te pakken raad ik je aan om hulp te zoeken, bijvoorbeeld bij het juridisch loket o.i.d.
  Wanneer jouw (jullie) woonplezier toch al compleet vergald is maakt dat de gang naar de rechter alleen maar makkelijker. Harmonie is binnen enige VvE een hoog goed, maar er zijn grenzen.
  In verband met mogelijke nieuwe conflicten in de toekomst geef ik je toch in overweging alsnog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, tenzij het inkomen zo laag is dat je voor gesubsidieerde rechtshulp in aanmerking zou komen.
  Veel succes toegewenst,
  Bob