Reageer op: Cameratoezicht en de VvE

#2623
Pieter
Bijdrager

Rob, bedankt voor je bijdrage, want een rechtzaak aanspannen doe je niet zomaar: waarschijnlijk zullen alle bewoners opgeroepen worden. Dat heb ik dus nog niet beslist.
Er moet m.i. tenminste aan de voorwaarden van de Autoriteit Persoonsgegevens worden voldaan zoals: Gerechtvaardigd belang, Noodzaak van cameratoezicht, Privacytoets etc Zoals eerder vermeld is er nog nooit ingebroken of voorwerpen gestolen.
Het blijkt dat 1 eigenaar die 3 maanden per jaar op vakantie is, dit voorstel heeft gedaan. Kan deze persoon in zijn appartement geen eigen camera ophangen?
Wie is straks gemachtigd om de camerabeelden te zien en hoe wordt dit zeker gesteld?  Wie waarborgt de richtlijn dat de camerabeelden niet langer dan 4 weken worden bewaard? Als dit wordt uitbesteed aan derden zullen de kosten snel oplopen.
Ik woon in een flat met 31 appartementen, ca 11 jaar oud, waarvan de voordeur elektrisch wordt bediend.
In de garage, die met meerdere flats wordt gedeeld en door een andere VvE wordt beheerd, zijn nepcamera’s geinstalleerd. Daar staan honderden auto’s feitelijk zonder toezicht en daar hoor je niemand over.
Ga nu eerst onderzoeken wie er nog meer tegen waren en of zijn.verdere stappen mogelijk zijn.