Reageer op: Cameratoezicht en de VvE

#2632
Pieter
Bijdrager

Hallo Bob,
Het is me tot nu toe niet gelukt medestanders voor mijn standpunt te vinden. Als je alleen bij de rechter verschijnt maak je sowieso geen kans.
Waarom de zaak me bezig houdt is het feit dat ik geen vertrouwen heb in het bestuur. Er is in het verleden al veel in strijd met de reglementen gehandeld. Er loopt zelfs nu nog een proces tegen een bestuurslid, wat bij de meeste eigenaren waarschijnlijk niet bekend is.
Zoals eerder vermeld, stelt de Autoriteit Persoonsgegevens dat er sprake moet zijn van Noodzaak. Omdat een camera in de hal volgens mij niet kan belemmeren of voorkomen dat er in een appartement wordt ingebroken, is m.i. een camera voor dit doel een te zwaar middel. Domotica-systemen achter de voordeur lijken mij in dit geval een andere en meer aangewezen mogelijkheid en waarbij Wpb niet van toepassing is.
Mocht het er toch van komen, vraag ik me af hoe kan worden gewaarborgd dat de privacy zo min mogelijk wordt aangetast. Het lijkt mij dat  het bestuur in samenspraak met de vergadering een aanvaardbaar protocol opgesteld moeten hebben voordat er een camera kan worden opgehangen.
Ben benieuwd hoe jij dat ziet.
Vriendelijke groet,
Pieter