Een lifthoes voor de VvE

Als beheerder van een Vereniging van Eigenaars (VvE) heeft u de verantwoordelijkheid voor het onderhouden en beschermen van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimtes. Een belangrijk onderdeel hiervan is het onderhoud van de lift(en) in het gebouw. Een manier om de lift(en) extra te beschermen is het gebruik van lifthoezen. In dit artikel leest u wat de voordelen zijn. En u leest hoe u desze kunt gebruiken en wat de kosten van een lifthoes zijn.

De voordelen van een lifthoes voor de VvE

Allereerst bieden lifthoezen bescherming tegen schade. Wanneer een lift wordt gebruikt, kan er gemakkelijk schade ontstaan door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen of zware objecten die tegen de wanden van de lift schuren. Daarnaast kan het gebeuren dat bewoners of bezoekers eten of drinken meenemen in de lift en dat er vlekken en geuren achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn. Een lifthoes beschermt de wanden en vloer van de lift tegen deze schade en vervuiling.

Een ander voordeel van het gebruik van lifthoezen is dat ze de levensduur van de lift kunnen verlengen. Door de lift te beschermen tegen schade en vervuiling, kan het nodige onderhoud worden verminderd en kunnen de kosten worden bespaard. Bovendien kan het vervangen van een lift een zeer kostbare zaak zijn en door het gebruik van lifthoezen kan de levensduur van de lift aanzienlijk worden verlengd.

Lifthoezen hebben ook hygiënische voordelen. Zeker in deze tijd van COVID-19 is het belangrijk om de hygiëne in uw gebouw te waarborgen. Een lifthoes zorgt ervoor dat eventuele virussen en bacteriën niet kunnen blijven hangen op de wanden en vloer van de lift. Hierdoor kan de lift veiliger worden gebruikt door alle bewoners en bezoekers.

Tot slot kan het gebruik van lifthoezen bijdragen aan de uitstraling van het gebouw. Een schone en goed onderhouden lift geeft immers een positieve indruk aan bewoners en bezoekers.

Kortom, het gebruik van lifthoezen biedt vele voordelen voor de bescherming, hygiëne, levensduur en uitstraling van uw lift(en). Het is daarom zeker aan te raden om als VvE te investeren in deze vorm van bescherming voor uw lift(en).

Een lifthoes aanschaffen en gebruiken

Wilt u als VvE de liftwanden ook beschermen tijdens verhuizingen dan is de op maat gemaakte lifthoes de ideale oplossing. Deze lifthoes is snel en eenvoudig te plaatsen. De lifthoes op maat is in verschillende vormen leverbaar. Degene die altijd past is de lifthoes die bestaat uit een traploos instelbaar aluminium frame en beschermhoezen van stof. De beschermhoezen kunnen eenvoudig aan het frame gehangen worden met klittenband. Als de zijwanden van de lift magnetisch zijn dan kunnen de beschermhoezen van stof voorzien worden van kleine sterke magneten waarmee de hoezen eenvoudig aan de wanden bevestigd kunnen worden.

Kosten van een lifthoes voor de VvE

De kosten van een lifthoes voor een VvE zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de lift, het materiaal en de kwaliteit van de hoes. Ook de leverancier en eventuele extra opties kunnen invloed hebben op de prijs. De richtprijs voor de kosten van een standaard lifthoes zijn 1350,- euro. Door de verscheidenheid in liften en dus ook in varianten van lifthoezen is er ook een grote verscheidenheid aan prijzen. De eindprijs is daarom afhankelijk van de uitvoering en het aantal aan te schaffen lifthoezen.

Voor de kosten van een lifthoes is het belangrijk om te beseffen dat de aanschaf van een lifthoes door de VvE als investering moet worden gezien. Door het beschermen van de lift tegen schade en vervuiling, kan de levensduur van de lift worden verlengd en kunnen kosten voor reparatie en vervanging worden bespaard.

Meer informatie over lifthoezen voor de vve

Voor meer informatie over lifthoezen voor de VvE kunt u ook eens hier kijken.