Kleine VvE? Neem het Beknopt Meerjaren Onderhoudsplan

Als VvE bestuur of VvE beheerder moet je beschikken over een onderhoudsplan. Maar niet iedere VvE heeft een volwaardig Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) nodig. Een beknopte versie kan ook voldoen.

Het Beknopt Meerjaren Onderhoudsplan (Oftewel Beknopt Onderhoudsplan of afgekort BOP) geeft net zoals het MJOP een beeld van de bouwkundige staat en de te verwachten onderhoudskosten. Alleen wordt in het BOP uitsluitend melding gemaakt van de meest wezenlijke onderdelen van het geïnspecteerde gebouw.

Wat is een Beknopt Onderhoudsplan (BOP)?

De wet staat niet meer toe dat een VvE geen onderhoudsplan meer heeft. Een MJOP is vaak duur en kost tijd om te maken. Daarom is er het BOP. Het Beknopte Onderhoudsplan met een looptijd van 10 jaar, voor kleine VvE’s tot 8 eenheden.

De voordelen van het BOP zijn precies waar de knelpunten voor een MJOP liggen: lagere kosten en meer snelheid. Maar van belang voor VvE is wel dat een BOP voldoet aan de wettelijke vereisten. Als dat zo is dan is het een mooie oplossing voor een lastig probleem tegen een aantrekkelijke prijs.

Bekijk hier een voorbeeld van een BOP voor uw VvE. Het alternatief voor het duurdere MJOP.

Geschikt voor herfinanciering

Het Beperkt Onderhoudsplan bevat alle te verwachten kosten voor de komende 10 jaar van de schil van het gebouw en/of van de onderdelen die vallen onder verantwoordelijkheid van de VvE of vastgoedbeheerder. Geldverstrekkers hebben hiermee zicht op de te verwachten kosten en risico’s bij financiering van het vastgoedobject.

Waar kan ik een Beperkt Onderhoudsplan (BOP) bestellen?

Een goed Beknopt Onderhoudsplan, dat voldoet aan de wettelijke eisen, is te verkrijgen via Propendum (onderdeel van Perfectkeur). Vraag hieronder een beknopt onderhoudsplan aan.

  • Prijs voor een BOP voor een VvE van 1 t/m 4 units is € 399,- inclusief BTW
  • Prijs voor een BOP voor een VvE van 5 t/m 8 units is € 579,- inclusief BTW

Vraag hier direct uw BOP aan via Nederlandvve.nl

BOP 1 t/m 4 units
BOP 5 t/m 8 units