Lening voor Vereniging van Eigenaars (VvE)

Duitse TEN31 Bank AG is gestart met het aanbieden van leningen aan Nederlandse Vereniging van Eigenaars (VvE). TEN31 is een in München gevestigde bank gespecialiseerd in het beheren van de spaargelden van de VvE en het verstrekken van leningen aan de VvE’s.

Vanaf 1 januari 2018 moet elke VvE een verplichte reservering maken voor groot onderhoud, renovaties en/of verduurzaming. Echter, zelfs met een zorgvuldige planning van de financiën kan het voorkomen dat een VvE niet voldoende reserves heeft voor haar geplande activiteiten en een lening kan hierbij dé oplossing bieden.

Bij de TEN31 Bank krijgen VvE’s de mogelijkheid om namens hun leden een lening af te sluiten. Dit is voor bijna elke VvE mogelijk, ook voor VvE’s met een commerciële plint op de begane grond.

Voor de lening wordt geen onderpand, garantie of verpanding gevraagd. Er wordt gekeken naar de financiële gezondheid van de VvE en niet naar de financiële situatie van de individuele leden van de VvE. Daarnaast is er geen verplichting om de bankrekening van de VvE over te sluiten.

Voorwaarden VvE lening

  • VvE bestaat uit tenminste 5 onafhankelijke leden
  • De lening heeft een maximale omvang van € 30.000 per lid
  • De lening heeft een looptijd van 10, 15 of 20 jaar
  • De rente staat voor 10 jaar vast
  • Aflossing op basis van maandannuïteiten
  • Het geleende bedrag wordt naar de bankrekening van de VvE overgemaakt

Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken,  +49 (0) 89 809 1346 85 of info@ten31.nl.

VvE Lening