NVM: Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Taxateurs

De ‘Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A.’ is de grootste brancheorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. De NVM heeft ruim 4.400 aangesloten makelaars en taxateurs. 

NVM Erecode

Alle bij de NVM aangesloten leden leggen de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM-erecode na te zullen leven. Die erecode moet een garantie geven voor de deskundigeheid en basiskwaliteit van de bij de NVM aangesloten leden.

MVA en NBM worden samen NVM

Al in de 17e eeuw hebben makelaars zich in een gilde georganiseerd. Tijdens de Franse overheersing verdwenen de gilden, maar in 1877 hebben makelaars de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) opgericht. Aan het eind van de 19e eeuw is de Nederlandse Bond van Makelaars (NBM) opgericht en in de jaren 30 van de twintigste eeuw de Nederlandse Broederschap van Gediplomeerde Makelaars (NBGM).

Ontstaan NVM

Voor de Tweede Wereldoorlog verkeerden de drie partijen in onenigheid met elkaar. In 1984 zijn de MVA en NBM samengegaan en is de NVM ontstaan: de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen. De MVA bestaat nog steeds, maar nu als afdeling van het NVM. Alle leden van de MVA zijn ook lid van de NVM. Meer over de geschiedenis van de vereniging leest u in het boekje ‘tentoonstelling 120 jaar‘.

Contact- en adresgegevens

Voor meer informatie bezoekt u de website. Overige contactgegevens zijn:

Postadres:
Postbus 2222
3430 DC Nieuwegein

Fakkelstede 1
3431 HZ Nieuwegein

Telefoon: 030 608 51 85
Dagelijks bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur