VvE opleidingen: welke mogelijkheden zijn er?

Voor bestuurders en beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE) bestaan geen beroepsopleidingen. VvE-beheerders en VvE-bestuurders moeten het werk dus vaak al doende leren, vaak van hun voorgangers of werkgever en soms aangevuld met een cursus of opleiding. Nederlandvve.nl bespreekt in dit artikel welke VvE opleidingen er zijn.

VvE Opleidingen van Kjenning

Kjenning is een opleidingsinstituut dat sinds 2001 bestaat. Het houdt zich bezig met opleidingen, advies en interimopdrachten in de vastgoedbranche. De opleiding VvE van Kjenning was een van de eerste in de markt, en richt zich op beheerder, bestuurders en technische commissies van VvE’s. Kjenning biedt diverse cursussen voor die doelgroep aan, bijvoorbeeld over de financiën van de VvE, een cursus over het splitsen van gebouwen en een basiscursus. Klik hier voor een compleet overzicht van de VvE opleidingen van Kjenning.

VvE opleiding van Stichting VvE Belang

In 2021 is vveopleidingen.nl in zijn volledigheid opgegaan in Stichting VvE Belang. VvE Belang profileert zich als dé VvE-opleider van Nederland. Ze bieden uiteenlopende E-Learnings, vakopleidingen, cursussen en voorlichtingsdagen. Dit doet VvE Belang voor VvE-bestuurders, -commissies, -beheerders en gemeenten door heel Nederland. Het huidige aanbod aan opleidingen is terug te vinden op www.vvebelang.nl/opleidingen.

Vastgoed Business School

De Vastgoed Business School heeft een cursus ontwikkeld voor VvE-beheerders die op zoek zijn naar professionalisering en houvast. De opleiding is dus niet gericht op (particuliere) VvE-bestuurders. Na afronding ontvangt de deelnemer het label ‘VvE OK’, uitgegeven door VvErtimago. De cursus duurt 7 lesdagen en vindt plaats in Utrecht of Eindhoven. Klik hier voor meer informatie over de VvE opleiding van Vastgoed Business School.

VvE Kennispeil

VvE Kennispeil is een initiatief van VvE Centraal en van Appartement en Eigenaar. Het online platform biedt de mogelijkheid aan zowel bestuurders als beroepsmatig beheerders van Verenigingen van Eigenaren om online cursussen te volgen en examens af te leggen. Werkgevers van VvE-beheerders in loondienst kunnen de toetsresultaten inzien. VvE Kennispeil is volledig online. Voor een vast jaarbedrag kunnen medewerkers alle beschikbare cursussen volgen. Klik hier voor meer informatie over VvEKennispeil.nl.

Cursus VvE- en appartementsrecht

Ook opleider OSR biedt een cursus aan die over de Vereniging van Eigenaren gaat. Deze cursus richt zich echter wel op de juridische professional. Een VvE advocaat kan door het volgen van deze cursus ook opleidingspunten (jaarlijks verplicht) halen. De cursus duurt 1 dag. Meer informatie over deze VvE opleiding hier te krijgen.

 

vve opleidingen opleiding kennispeil