Aftrek hypotheekrente blijft, ondanks betaalpauze door corona

Als je als woning- of appartementseigenaar afspraken met de bank hebt gemaakt om tijdens de coronacrisis tijdelijk geen hypotheekrente te betalen, dan blijf je recht houden op hypotheekrenteaftrek. Dat meldt Taxlive op haar website. Dit betekent dus ook dat als je hebt gekozen voor een voorlopige teruggaaf, dat je die elke maand blijft ontvangen. 

Betaalpauze hypotheek door corona

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) laat weten dat hij op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond van Verzekeraars klanten met een annuïteiten- of lineaire hypotheek meer tijd geeft om de gemiste termijnen terug te betalen zonder dat ze het recht op fiscale aftrek verliezen. De NVB meldt dat ongeveer 14.000 klanten van banken een betaalpauze hebben gekregen voor de maandelijkse lasten van hun hypotheek.

Hypotheek verplicht aflossen in 30 jaar

Voor nieuwe hypotheken geldt sinds 1 januari 2013 dat huiseigenaren deze in dertig jaar moeten aflossen om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Huiseigenaren die een achterstand oplopen bij de aflossing zouden normaalgesproken voor 2022 hun achterstand ingelopen hebben. Nu is afgesproken dat deze termijn wordt verlengd. De terugbetaaltijd kan nu tot maximaal de nog resterende looptijd van de hypotheek. Dit geldt voor klanten die zich tussen 12 maart en 30 juni dit jaar melden bij hun kredietverstrekker en een betaalpauze overeenkomen van maximaal zes maanden.

Dit bericht is geplaatst op  zaterdag 25 april 2020.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.