Alternatief voor dure beheerder?

Door: Robert van Ewijk
Redactie: Nederlandvve.nl

Zoals bekend worden VvE’s door de overheid gedwongen om actief te worden, en terecht! Een actieve en gezonde VvE is een garantie voor waardevastheid van de appartementen en zorgt voor een betere verstandhouding tussen de bewoners / eigenaren. Dat hier een voorstander van zijn en dat ook de KvK inschrijving hierbij kan helpen, is u reeds bekend. Ook een goede beheerder kan een meerwaarde voor uw VvE betekenen.

Het activeren en besturen van een VvE brengt veel (administratieve) rompslomp met zich mee. Zelfs wij kunnen er ondanks onze (groeiende) informatievoorzieningen niet voor zorgen dat iedereen in staat is om geheel op eigen houtje een VvE op de juiste manier te beheren. Daarom schakelen veel Verenigingen van Eigenaars een professionele beheerder in om de VvE te helpen bij het dagelijks bestuur.

De prijzen tussen de verschillende beheerders verschillen enorm! Dit geldt ook voor het dienstenpakket; bij het bezoeken van de websites van beheerders hebben veel VvE leden of bestuurders vaak de grootste moeite om erachter te komen welke diensten geboden worden voor welke prijs. Transparantie is in ieder geval ver te zoeken horen we vaak; dit kunnen ook wij niet ontkennen.

Vandaag viel echter ons oog op een artikel op fd.nl: een interview met Michael Croll, een van de eigenaren van Het Nieuwe VvE Beheer. Wat ons opviel was de relatief lage prijs voor kleine VvE’s (350 euro per jaar voor een VvE met 3 appartementen) en het feit dat de VvE slechts betaalt voor de afgenomen diensten: geen overcomplete en dure standaardpakketten dus. Dit klinkt alsof HNVB zowel transparant als zeer betaalbaar is. Daarbovenop heeft HNVB een in eigen huis ontwikkeld softwaresysteem; iets wat anno (inmiddels bijna) 2012 onontbeerlijk is.

Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Of dat het ook is, weten wij niet; we zijn zeer benieuwd hoe het concept van HNVB in de toekomst gaat uitpakken en wij wensen Michael en collega’s zeer veel succes bij het uitbouwen van het kantoor. Daarnaast hopen we dat veel beheerders het initiatief van HNVB zullen volgen!

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 29 december 2011.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

4 reacties over “Alternatief voor dure beheerder?

  1. Steven Withagen schreef:

    VVE Beheer is altijd maatwerk. tenslotte is niet 1 VVE hetzelfde. Ik ben zelf directeur van SW VVE Beheer en werk ook met een webbasedoplossing en lever deeldiensten. De reacties van de grbuikers zijn zeer positief hierover. Ten eerste vanwege de kostenbesparing en ten tweede omdat leden van de VVE toegang hebben tot de actuele informatie en onderhoudsmeldingen kunnen indienen (andere leden kunnen zien wat de status is van een onderhoudsmelding). Maar als er behoefte is aan persoonlijk contact staan wij ook altijd voor hen klaar.

  2. Altijd positief om te horen dat er meer beheerders deze werkwijze nastreven!

  3. Aad Hetten schreef:

    Wij zijn sinds kort overgestapt naar VB Real Estate Management, zij kunnen heel snel schakelen en houden korte lijnen. Iets wat voor ons erg belangrijk was. De oude beheerder maakte er maar een rotzootje van en kwam afspraken niet na. Ik moet zeggen dat we tot dusverre geen klachten hebben en ze compleet voldoen aan onze behoeften!

  4. Chris schreef:

    Als er binnen een VvE voldoende deskundigheid aanwezig is, is zelfbeheer het beste alternatief voor een dure beheerder. Als wij alles wat ons gebouw aan praktisch, dagelijks beheer nodig heeft (maatwerk dus), zouden moeten uitbesteden, dan waren wij minstens 2x zoveel geld kwijt geweest dan een gemiddelde VvE. En als VvE kost het je dan nog steeds veel tijd om de beheerder aan te sturen op al die gebouwspecifieke zaken. Daarom doen we alles zelf en dat gaat uitstekend.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.