Amsterdam maakt verdeling zonnestroom mogelijk voor VvE’s

AMSTERDAM – Drie Verenigingen van Eigenaars starten donderdag 11 oktober met het eenvoudiger opwekken van zonnestroom. Steun van de gemeente Amsterdam maakt dit mogelijk. De energiewetgeving zegt dat onder één gedeeld dak met zonnepanelen de stroom alleen per woning mag worden verdeeld als naar elke woning een kabel wordt getrokken. Als dat niet gebeurt, moet er belasting worden betaald over de zelf opgewekte energie. Amsterdam vindt dat daarmee het lokaal opwekken van schone energie nodeloos ingewikkeld wordt gemaakt.

Drie Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) starten donderdag 11 oktober samen met de gemeente Amsterdam, netwerkbeheerder Liander en energieleverancier Nuon een proefproject waarbij de opgewekte zonnestroom ‘virtueel’ wordt verdeeld over de woningen.

Lees verder…

Dit bericht is geplaatst op  vrijdag 12 oktober 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “Amsterdam maakt verdeling zonnestroom mogelijk voor VvE’s

  1. R.v.Broekhoven schreef:

    Natuurlijk blijft een landelijke regeling uit. Het kost de overheid miljarden.En die zijn nodig om het meest -in serie- mislukte bestuur sinds 1960 te financieren. Wel aan, een volk krijgt het bestuur dat het verdient, dus ook buitensporige belasting op onvermijdbare energie.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.