Bedragen subsidie energiebesparing verhoogd voor VvE’s

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE ‘s) tegemoet te komen in deze onzekere tijden heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) besloten de subsidiebedragen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis tijdelijk met 10% te verhogen tot ongeveer 30% van de investeringskosten.

De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Nederlandvve.nl bespreekt de maatregelen.

Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE’s

Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. Ook VvE’s komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE’s hun aanvraag indienen vóór verbetering van hun gebouw.

De overige voorwaarden blijven voor beide subsidieregelingen blijfgt ongewijzigd. Zie www.rvo.nl/seeh. Belangrijk is ook dat de aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging.

Nieuwe subsidiebedragen energiebesparing

De nieuwe subsidiebedragen per maatregel moeten nog worden gepubliceerd in de Staatscourant. Daarna vindt u de aangepaste bedragen op de SEEH-pagina’s van RVO en op de digitale formulieren. Tot die tijd kunt u gebruik blijven maken van de huidige uitvoerdersformulieren. Mocht u in aanmerking komen voor het nieuwe subsidiebedrag dan wordt dit automatisch vanuit RVO toegekend. Zodra er meer bekend is, communiceren wij hierover.

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 27 mei 2020.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.