Besparen met LED, maar hoeveel bespaar je echt?

Helaas valt er voor niemand aan te ontkomen: De stijgende energieprijzen. Voor zowel de Nederlandse huishoudens als bedrijven zal dit een grote impact hebben op de energierekening.  Alle mogelijkheden om te besparen zijn dus mooi meegenomen! Lampdirect heeft speciaal voor de vereniging van eigenaren (VvE) een rekenvoorbeeld gemaakt om te besparen met LED.

De energiekosten bestaan in een gemiddeld huishouden voor zo’n 20% uit kosten voor de verlichting. Bij bedrijven ligt dit percentage nog hoger met 30% tot 60%. Investeren in duurzame LED verlichting kan dus al een enorm verschil maken in de uiteindelijke kosten. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Stel, je investeert voor €2.300,- in LED verlichting. Door het verminderde stroomverbruik zul je jaarlijks €1.100,-besparen op je energierekening. Dit zou betekenen dat je je investering al binnen 2 jaar terugverdiend hebt. Makkelijk toch? (bij dit voorbeeld is een gebouw gebruikt met 20 appartementen)

Ook heeft LED gemiddeld een 10 á 15 keer langere levensduur dan conventionele verlichting, wat betekent dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Zeg dus maar gedag tegen extra kosten voor hoogwerkers of het eindeloos schuiven met de ladder.

Heb je het licht gezien? Klik dan hier voor het stappenplan om met je VvE over te stappen op LED.

Noot van de auteur: de visie van Lampdirect over LED-verlichting

Wij zien het als onze missie om klanten te informeren over de positieve impact die LED-verlichting heeft op het milieu. Hoewel LED-verlichting in aanschaf duurder is dan conventionele verlichting, gaat het ook tot wel 20 keer langer mee. Hierdoor dalen de energiekosten van VvE’s en appartementseigenaren huishoudens enorm. Gemiddeld met wel 70%! Een investering in LED is dus in een mum van tijd terugverdiend. Een ander voordeel is dat LED-lichtbronnen geen schadelijke stoffen bevatten, zoals kwik, die in het milieu terechtkomen. Alle materialen zijn 100% recyclebaar. Door onze klanten LED verlichting te bieden, besparen we jaarlijks tonnen aan CO2 uitstoot. Ons doel is om deze hoeveelheid nog verder te verhogen. Alleen samen maken we het verschil!

Dit bericht is geplaatst op  vrijdag 10 december 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.