Bestuurder VvE leent vier ton aan eigen B.V.

Een bestuurder van een Vereniging van Eigenaars (VvE) leende in 2011 ruim vier ton van de VvE aan zijn eigen BV. Met het geld bekostigde de man risicovolle beleggingen, meldt AccountancyNieuws eerder vandaag. De accountant die de boeken van de VvE controleerde, merkte de dubieuze lening – waarvoor de bestuurder zowel namens de VvE als de B.V. zijn handtekening zette – pas anderhalf jaar later op. Hij trok echter niet aan de bel. De VvE heeft een tuchtklacht tegen de accountant ingediend.

Toestemming verondersteld

De accountant dacht dat er wel toestemming zou zijn gegeven. Dat zou de reden zijn geweest dat hij geen actie had ondernomen. Bovendien zou er rente en aflossing worden betaald. Het zou wel vaker voorkomen, aldus de accountant. De accountant gaat er echter aan voorbij dat het uitlenen van geld niet tot het beheer van de gemeenschap van de VvE behoort en dat daarom unanimiteit van stemmen vereist is.

Lees meer op AccountancyNieuws

Meer over deze zaak kunt u lezen op de website van AccountancyNieuws. De Accountantskamer, die de tuchtklacht in behandeling heeft, doet over 10 a 15 weken uitspraak.

Updates

In 2015 werd bekend dat de bestuurder vond dat de VvE de 4 ton wel kon missen. In 2017 eiste het OM dat de man alsnog achter de tralies ging.

 

Dit bericht is geplaatst op  maandag 23 juni 2014.

Reacties


Discussiƫren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiƫren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.