BZK en gemeenten gaan nauwer samenwerken aan verduurzaming van VvE’s

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft samen met de G4 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) en diverse andere gemeenten betere afspraken gemaakt om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te helpen bij verduurzaming. Deze afspraken gaan over verbeterde financieringsmogelijkheden, vereenvoudiging van besluitvormingsprocessen, en onafhankelijk advies voor VvE’s. De samenwerking gaat ook over betere mogelijkheden om duurzame en natuurvriendelijke isolatiemethoden te gebruiken. Minister Hugo de Jonge benadrukt dat een nieuw kennis- en expertisecentrum cruciaal zal zijn voor kennisdeling en ondersteuning.

Verduurzaming simpeler en toegankelijker

Deze gezamenlijke inspanning is een reactie op de groeiende behoefte aan verduurzaming van woningen. BZK en de betrokken gemeenten erkennen dat VvE’s vaak tegen obstakels aanlopen, zoals ingewikkelde besluitvorming en beperkte toegang tot financiering. Door de afspraken te richten op betere financieringsopties en vereenvoudigde procedures wordt het voor VvE’s makkelijker om verduurzamingsprojecten te starten.

Rol van het kennis- en expertisecentrum

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe afspraken is het oprichten van een kennis- en expertisecentrum. Dit centrum zal een centraal punt worden voor informatie en advies, waardoor VvE’s toegang krijgen tot de nieuwste kennis en best practices op het gebied van verduurzaming. Minister Hugo de Jonge benadrukt dat deze kennisdeling een belangrijk onderdeel is voor het succes van de verduurzamingsinspanningen.

Meer informatie is te vinden op de website van Volkshuisvesting Nederland.

 

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 20 juni 2024.

Reacties


Discussiƫren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiƫren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.