Energiebesparing door de VvE en besluitvorming

Veel huis- of appartementseigenaren nemen de laatste jaren maatregelen om energie te besparen. Daarnaast worden zij zich steeds bewuster van hoe energiezuinig hun huis of appartement is: dit komt onder meer door de verplichting om een woning die te koop staat te voorzien van een energielabel en de kostenbesparingen die door maatregelen behaald kunnen worden. Door gemeenten en banken worden financieringen en garanties verstrekt voor het nemen van maatregelen en regelmatig kunnen huiseigenaren informatiebijeenkomsten bezoeken om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden.

Ook onder VvE’s neemt de aandacht voor energiebesparing toe. Daarom heeft de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) vanavond een informatiebijeenkomst georganiseerd in IJsselstein. Een van de deelnemers aan de voorlichting, adviesbureau Espiratie, heeft ons eerder deze week benaderd met de vraag hoe besluitvorming precies in zijn werk gaat als energiebesparing op de agenda van de VvE-vergadering staat.

Besluitvorming bij energiebesparende maatregelen

Kort gezegd komt het erop neer dat VvE’s inderdaad kunnen besluiten tot het nemen van maatregelen zoals isolatie, dubbel glas of het plaatsen van zonnepanelen, maar dat hiervoor een gekwalificeerde meerderheid vereist is. Meer uitgebreide informatie hebben we met Espiratie gedeeld zodat zij deze informatie kunnen gebruiken in de presentatie. Deze informatie hebben we zojuist ook in de VvE-informatie sectie op deze website beschikbaar gemaakt.

Lees hier meer over de vereiste meerderheid in de VvE voor het nemen van energiebesparende maatregelen.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 10 oktober 2013.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.