Energielabels van alle woningen online

Vorige maand introduceerde stichting Meer Met Minder in samenwerking met brancheorganisatie Bouwend Nederland de website Energielabelatlas. Op deze website zijn van alle adressen in Nederland de officiële energielabels te zien. Voor woningen zonder energielabel is een indicatie gegeven.

Energielabel verplicht

Bij verhuur en verkoop van woningen en appartementen, is een energielabel verplicht. Met het energielabel wordt inzichtelijk gemaakt hoe energiezuinig een woning is. De waarde G staat voor zeer onzuinig, de waarde A staat voor zeer zuinig.

Voor woningen en appartementen waarvoor nog geen energielabel is aangevraagd, wordt op de Energielabelatlas een indicatie gegeven. Deze indicatie is onder gebaseerd op het bouwjaar, vloeroppervlak, het aantal woonlagen en het woningtype.

Energielabels voor VvE’s

Gemiddeld kost een energielabel € 200,–. Het moet worden opgemaakt door een gecertificeerd adviseur. Voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) kan het kostentechnisch raadzaam zijn de adviseur in één keer het gehele gebouw te laten inspecteren: de kosten per appartement zijn dan lager. Indien door de VvE collectief energiebesparende maatregelen worden genomen, verbetert dit het energielabel van de individuele appartementen. Let wel op de vereiste stemmenmeerderheid bij besluiten omtrent energiebesparing. Doorgaans is daarvoor namelijk een gekwalificeerde meerderheid vereist.

Dit bericht is geplaatst op  zaterdag 24 mei 2014.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.