Energietarieven in 2013 omlaag

RIJSWIJK – Energie wordt volgend jaar goedkoper. Per 1 januari 2013 verlagen Eneco, Nuon en Essent hun tarieven. Dat kan onder meer door een wereldwijde daling van de inkoopprijs van aardgas, meldden de drie grote energiebedrijven donderdag. 

Een huishouden met een variabel tarief en een gemiddeld verbruik betaalt jaarlijks circa 80 euro minder voor de levering van elektriciteit en gas, meldt Eneco donderdag. De exacte prijsverlagingen bij Nuon en Essent worden nog bekendgemaakt.

Lees verder…

Verenigingen van Eigenaars

De prijsverlaging heeft ook effect voor Verenigingen van Eigenaars (VvE) met een gemeenschappelijke elektrameter voor bijvoorbeeld de trappenhuizen of de galerijen.

Nederlandvve.nl

Nederlandvve.nl ziet dat de lasten van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) komend jaar over het algemeen flink gaan stijgen. Zo heeft elke VvE te kampen met de verhoging van de BTW naar 21% en bovendien gaat volgend jaar de assurantiebelasting flink omhoog. Indien de kosten van energie daadwerkelijk zullen dalen, compenseert dit de andere prijsstijgingen hopelijk voor een gedeelte. In ieder geval raden wij elke VvE aan om rekening te houden met de lastenverzwaringen in de begroting voor 2013.

Gerelateerd

BTW tarief naar 21% (nieuws)
Assurantiebelasting fors omhoog (nieuws / tips en advies)
Handleiding begroting maken (handleiding)

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 18 oktober 2012.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.