Hoyhoy lanceert energievergelijker voor appartementseigenaren

Tientallen nieuwe energieleveranciers, verharde concurrentie, scherpere prijzen en een recordaantal overstappers in 2015. Dat is het opvallende resultaat van 12 jaar vrije energiemarkt in Nederland, meldt de onafhankelijke verzekeringssite Hoyhoy.nl vandaag aan Nederlandvve.nl. Die ontwikkelingen zijn voor haar de aanleiding om de vergelijkingsmarkt voor energie te betreden. Daardoor kunnen appartementseigenaren vanaf nu eenvoudig de goedkoopste energieleverancier vinden.

Energievergelijker voor appartementseigenaren

De afgelopen maanden is er stevig in de website van Hoyhoy geïnvesteerd. De nieuwe energievergelijker, onder andere voor appartementseigenaren, is toegevoegd en de website heeft een frisse make-over gekregen.

Met de nieuwe vergelijker van hoyhoy wordt de energiemarkt op het internet kwalitatief versterkt. Sinds de liberalisering in 2004 is het aantal vergelijkingssites fors uitgebreid.

Energiemarkt in beweging

Deze ontwikkeling houdt gelijke tred met die bij de energieleveranciers. Aanvankelijk werd de energiemarkt beheerst door de energiereuzenEssent, Nuon, Eneco en Delta. Zij kregen 12 jaar terug concurrentie van Greenchoice, NLE, Oxxio en energiedirect.nl. Een aantal van hen is zo fors gegroeid dat ze nu tot de subtop van de markt behoren. Energiedirect.nl zegt zelf op plek vier te staan. NLE telt inmiddels 800.000 aansluitingen.

Nieuwe generatie energieleveranciers

Sinds zo’n vijf, zes jaar snoept de nieuwste generatie leveranciers, met onder meer Vandebron, Qurrent en EnergieFlex, op zijn beurt weer klanten af van de eerste twee groepen leveranciers.

Hierdoor wordt het aandeel overstappers naar subtoppers kleiner. Sindsdien koos 21% van de overstappers voor een van de nieuwelingen, terwijl slechts 31% een contract afsloot bij de ‘grote 4’. Zo’n 48% koos voor een subtopper. Dat is fors, maar minder fors dan de jaren ervoor.

Klantenbehoud

Die ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de vier reuzen nu steeds meer proberen om – naast de werving van nieuwe klanten – hun bestaande klanten vast te houden. De jongste generatie leveranciers zet steeds meer in op een verdere verduurzaming van de energiemarkt, met wind- en zonne-energie van eigen bodem. Andere hebben die nering nu ook ontdekt. Kortom, voor klanten valt er wat te halen.

Overstappen

Overstappen is makkelijker dan ooit en er is dan ook veel beweging op de markt. In 2015 resulteerde dit in een recordaantal overstappers. Liefst 2,3 miljoen gas- en stroomaansluitingen veranderen van leveranciers. Dat is 15% meer dan in 2014 en zelfs een verdubbeling ten opzichte van 2010.

Onafhankelijk energietarieven vergelijken

Met de nieuwe energievergelijker wil hoyhoy bijdragen aan meer transparantie en concurrentie binnen de energie-overstapmarkt, wat voordelig is voor de consument. De nieuwe vergelijker is een onafhankelijk en betrouwbaar hulpmiddel om te switchen. Hoyhoy maakt het zijn klanten hiermee nóg gemakkelijker om energie te vergelijken en meteen een contract af te sluiten. Dat levert mensen die kiezen voor een éénjarig vast contract al gauw een besparing op van meer dan 250 euro per jaar.

Behalve voor energiecontracten kunnen bezoekers bij hoyhoy.nl al sinds 2000 terecht voor auto-, inboedel-, opstal, rechtsbijstand-, reis- en zorgverzekeringen.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 15 december 2016.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.