Gratis energieadvies voor Amsterdamse VvE’s

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Amsterdam kunnen gratis energieadvies van de gemeente krijgen. Een deskundig adviseur komt langs en kijkt wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen of zonnepanelen te plaatsen. U kunt ook hulp krijgen bij het besluitvormingsproces in de VvE.

Hoge rekeningen door onzuinige VvE

Als een woning niet duurzaam is, is de rekening voor gas en elektriciteit hoger en het wooncomfort lager. Bovendien gaat extra energieverbruik ten koste van het milieu. De gemeente Amsterdam biedt VvE’s daarom een gratis energieadvies op maat aan. Al ruim 400 VvE’s (bijna 15.000 huishoudens) gingen u voor. Per VvE werd gemiddeld voor 1,5 huishouden aan elektriciteit en 1 huishouden aan gas bespaard.

Persoonlijk advies voor VvE’s over energiebesparing

De mogelijkheden voor energiebesparing en opwekken van eigen zonne-energie verschillen per wooncomplex. De energieadviseur geeft daarom een advies op maat en komt bij de VvE langs. Daarna wordt een kort en helder advies opgesteld. Eventueel licht de energieadviseur dat persoonlijk toe. Ook VvE’s in een monumentaal pand komen in aanmerking voor een gratis energieadvies. Tevens kan de adviseur helpen bij het besluitvormingsproces binnen de VvE.

VvE aanmelden voor gratis energieadvies

VvE’s worden actief benaderd maar kunnen ook zelf bij de gemeente aankloppen. Kijk op Energieadvies op maat voor VvE’s voor meer informatie. U kunt ook bellen naar 14 020. Klik hier voor meer informatie over zonnepanelen en de mogelijkheden voor uw VvE.

Dit bericht is geplaatst op  maandag 10 oktober 2016.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.