Kinderen in gevaar door vallende gevelstenen Hengelose VvE

De brokstukken vallen uit de gevel van een hagelnieuw appartementencomplex in Hengelo. Dat brengt niet alleen bewoners en voorbijgangers in gevaar, maar ook de kinderen die op het schoolplein spelen dat naast het gebouw ligt. Dat is namelijk waar de stenen terecht komen die spontaan uit de gevel vallen. De vereniging van eigenaren (VvE) is ten einde raad. Het schoolplein is afgezet, maar wat is hier aan de hand?

Stenen vallen uit gevel splinternieuw gebouw

Appartementencomplex L’Entree aan de Drienerstraat in Hengelo werd in 2007 opgeleverd. De flat met 24 appartementen is dus bijna  splinternieuw. Toch vallen grote delen van de gevel spontaan naar beneden. Ook komen er op diverse plekken scheuren in het gebouw. Door de VvE is actie ondernomen door stempels te plaatsen, de gevel te stutten en door het omliggende terrein af te zetten.

Levensgevaarlijke situatie door gevel VvE

Volgens dagblad Tubantia ziet het er allemaal ernstig uit. Schooldirecteur Debby Niehenker voegt daaraan toe:

“We hebben vierhonderd leerlingen en het schoolplein is al zo klein. Ik hoop dat het probleem snel wordt opgelost.” 

De situatie is levensgevaarlijk dus. Over de oorzaak vertelt een bewoner aan de krant:

“Wat ik gehoord heb, is dat het een ontwerpfout in het pand is. Een paar maanden geleden hebben ze al met een hoogwerker reparaties uitgevoerd. Ook bij mijn balkon.” 

Constructie is goed en veilig, toch vallen stenen naar beneden

Het gebouw van de VvE is onderzocht door een constructeur, Die legt uit dat de constructie van het gebouw goed en veilig is. Het metselwerk vormt echter het probleem van de vallende gevelstenen, zegt de constructeur:

“De scheuren ontstaan onder andere door het krimpen en uitzetten van het metselwerk en de stalen liggers waar de stenen op liggen.”

Daarom moet het metselwerk worden hersteld. Dat gebeurt begin 2022. Tot die tijd blijft het schoolplein dus afgesloten en worden voorzorgsmaatregelen genomen.

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 1 december 2021.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

  • Wil je een gespecialiseerde VvE advocaat spreken?

    Bel dan met Yur.

    Klik hier!