Oprichter Nederlandvve.nl als deskundige bij Rijdende Rechter

Robert van Ewijk was eind april als VvE specialist aanwezig bij de opnames van De Rijdende Rechter. Hij is mede-oprichter van Nederlandvve.nl en advocaat gespecialiseerd in VvE geschillen. Daardoor heeft hij veel kennis over problemen in Verenigingen van Eigenaren (VvE ‘s). In de zaak die aan de orde was had ook betrekking op een VvE. Dit keer was dat in Vlissingen. De uitzending, waarin de Rijdende Rechter uitspraak zal doen over het VvE geschil, is in het najaar van 2018. 

Rijdende Rechter over VvE geschillen

Bij De Rijdende Rechter komen regelmatig problemen in VvE’s aan de orde. Het gaat dan bijvoorbeeld over de vraag of bepaalde onderhoudskosten voor de VvE zijn of niet. Ook kan het gaan over het stallen van scootmobiels in de gemeenschappelijke hal, of over de vraag of de afvoerleidingen in een appartement privé zijn of juist van de VvE. In de uitzendingen van De Rijdende Rechter komen altijd één of meerdere deskundigen aan het woord die de zaak vanuit hun expertise belichten. De experts van het kadaster die percelen uitmeten zijn daarvan de bekendsten, maar ook bouwkundigen treden vaak als “desco” op, zoals de deskundigen door het team van de Rijdende Rechter worden genoemd.

Uitzending Rijdende Rechter in het najaar van 2018

In de uitzending die dit najaar wordt uitgezonden, vertelt VvE advocaat Robert van Ewijk over de problemen die zich binnen VvE’s kunnen voordoen. Hij doet dat vanuit zijn ervaring als exploitant van (o.a.) Nederlandvve.nl, maar ook door de ervaringen die hij als VvE advocaat heeft opgedaan. Daarnaast worden tips gegeven om problemen in de VvE te voorkomen, en welke rol het VvE bestuur daarin kan spelen. Of Van Ewijk het bij het juiste eind had met zijn visie, zal nog moeten blijken uit het oordeel van mr. John Reid. En dat oordeel wordt in het najaar van 2018 wereldkundig gemaakt. Via deze website wordt u erover geïnformeerd zodra bekend is wanneer de aflevering precies wordt uitgezonden.

Foto’s van de opnamedag

 

 

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 5 juni 2018.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

2 reacties over “Oprichter Nederlandvve.nl als deskundige bij Rijdende Rechter

 1. Bob schreef:

  Hi Robert,

  Ontzettend leuk om dit te horen.
  Ben benieuwd naar de uitzending !
  Geef je even een “heads-up” op het forum?
  Ondanks mijn verblijf in Spanje wil ik dit absoluut niet missen.

  Vriendelijke groet, Bob

 2. Nederlandvve.nl schreef:

  Beste Bob,
  De uitzending is morgen (2 oktober) om 22:20u op NPO1.
  Hartelijke groet,
  Redactie Nederlandvve.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.