VvE verantwoordelijk voor omvallende boom?

Vandaag start op NPO1 een nieuw seizoen van de Rijdende Rechter. In de aankomende 23 afleveringen komen zoals vanouds ook regelmatig geschillen in Verenigingen van Eigenaren (VvE) voorbij. Vanavond heeft mr. Reid meteen al een VvE kwestie op de rol staan. Dit keer was een omvallende boom de bron van het geschil. Hieronder lees je waar de uitzending over gaat.

Eiser stelt VvE aansprakelijk voor omvallende boom

De eisers in deze zaak is de eigenaar van een huisje op Bungalowpark L’air pur in Baarle Nassau. Zij hebben schade geleden door een omvallende boom. Ze vinden dat de VvE van het vakantiepark aansprakelijk is voor hun schade. De opstalverzekering heeft de schade grotendeels vergoedt, maar ze hebben wel zelf het eigen risico van €250,- moeten betalen. Dat eigen risico moet de VvE ze vergoeden, vindt het echtpaar. De VvE vindt dat onzin en heeft geweigerd om te betalen.

Rijdende Rechter haalt het Kadaster erbij

Het zat er geruime tijd aan te komen dat dit zou gebeuren, aldus de eisers. Het echtpaar klaagt namelijk al jaren bij het bestuur van de VvE dat de bomen gevaarlijk zijn en te dicht op de huisjes staan. De Rijdende Rechter roept in de uitzending van vanavond de hulp in van het Kadaster. Die kan vaststellen of de boom inderdaad op de grond van het park stond. Als dat zo is, dan is de VvE mogelijk aansprakelijk. Hoe dit afloopt zie je vanavond (dinsdag 4 september 2018) om 22:20u bij NPO1.

Nederlandvve.nl bij de Rijdende Rechter

Er zijn dit seizoen meerdere uitzendingen van de Rijdende Rechter waarin VvE’s een hoofdrol spelen. In één van die uitzendingen is ook de hulp ingeroepen van VvE-advocaat en oprichter van Nederlandvve.nl Robert van Ewijk. Die treedt als deskundige op voor de Rijdende Rechter in een geschil van een VvE in Vlissingen. Meer lezen over die aflevering, de bijdrage van Van Ewijk en wanneer de uitzending is, doe je hier.

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 4 september 2018.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “VvE verantwoordelijk voor omvallende boom?

  1. J Bakker schreef:

    Wat doen als de VVE opdelen jaarvergadering je vragen niet wil beantwoorden. Als ik ze toch tersprake zou stellen zou ik goed van repliek voorzien worden.waren normale vragen.Bij wie zijn wel verzekerd en wat is de herbouwwaarde

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.