Onderhoudscheck en keuring van uw lift in 1

Het Liftinstituut biedt nu naast liftkeuringen ook een onderhoudscheck, als onderdeel van haar VIP-keuringsbundel. Dat levert voor Verenigingen van Eigenaars (VvE ‘s) diverse voordelen op.

De monteur van het liftonderhoudsbedrijf assisteert bij de periodieke (verplichte) liftkeuring. Het komt vaak voor dat de keuring moet worden afgezegd omdat agenda’s (soms op het laatste moment) niet op elkaar aan blijken te sluiten. Dat is vervelend voor de VvE die er wel rekening mee hield. Liftinstituut kan nu naast keuring ook assistentie verzorgen. Afzeggingen horen daardoor tot het verleden. De keuringsassistent beoordeelt dan meteen de staat van onderhoud van de lift met een onderhoudscheck.

Aantrekkelijk tarieven

Omdat het assistentietarief van het Liftinstituut over het algemeen voordeliger is dan dat van de onderhoudsfirma pakt de VIP-keuringsbundel voor de VvE gunstig uit. Doordat het uitvoeren van de onderhoudscheck door de keuringsassistent binnen de keuringstijd kan plaatsvinden brengt dit voor het Liftinstituut geen extra kosten met zich mee. Dus ook niet voor de VvE.

Grip op onderhoud

Veel VvE’s sluiten voor hun liften onderhoudscontracten af, maar voor hen is het heel moeilijk om te controleren of ze ‘waar’ voor hun geld krijgen, of gedaan wordt wat afgesproken is. De onderhoudscheck biedt de VvE grip op het onderhoud.

VIP Keuringsbundel

De lift wordt onderhouden door de onderhoudsfirma, en de wettelijk verplichte keuring wordt eens in de 18 maanden in opdracht van de VvE uitgevoerd door de keuringsinstantie. Deze verdeling is essentieel om de onafhankelijkheid van de keuring te waarborgen. Met de VIP-Keuringsbundel regelt het Liftinstituut alles rondom de liftkeuring: de planning, de keuring en de assistentie. Inclusief een onderhoudscheck. Deskundig en 100% onafhankelijk. Keuren zij de lift goed, dan brengen zij het bekende zilveren keurmerk aan, zodat iedereen in de lift duidelijk kan zien dat er sprake is van een goedgekeurde lift. Een lift die voldoet aan alle wettelijke eisen. U krijgt dan twee rapportages, het keuringsrapport en de onderhoudscheck. Op papier, of online via het web-portal.

Waarom kiezen voor de VIP- Keuringsbundel?

VIP Keuring Liftinstituut

De huidige werkwijze leidt regelmatig tot het verzetten of uitvallen van keuringen omdat meerdere partijen bij de keuring betrokken zijn. Dat betekent overlast voor u, bijvoorbeeld omdat u uw bewoners opnieuw moet informeren. Bovendien kan dit leiden tot het verlopen van het certificaat van uw lift als de termijn van 18 maanden wordt overschreden. Bij de VIP-Keuringsbundel ligt het proces bij 1 partij, het Liftinstituut, en is een tijdige keuring gegarandeerd.

Aanpassing liftonderhoudscontract kan nodig zijn

Noodzaak aanpassing onderhoudscontract hangt af van de afspraken met uw onderhoudsfirma. Als assistentie bij keuringen geen deel uitmaakt van uw onderhoudscontract kunt u direct gebruik maken van de VIP-Keuringsbundel. Als u een contract heeft met uw onderhoudsfirma waarin u een vergoeding betaalt voor assistentie dan kunt u vanaf de verlengingsdatum van dit contract de assistentie uit het contract laten. Opzegging onderhoudscontract voor 1 oktober is nodig, om aanpassing per 1 januari 2016 mogelijk te maken.

Bekijk hier de presentatie van de VIP-Keuringsbundel:

Vraag direct een offerte aan

Klik hier voor meer informatie over de VIP-Keuringsbundel, of vraag direct een offerte aan!

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 3 september 2015.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.