Propendum en Nederland VvE bundelen krachten: kennispartner op het gebied van MJOP en BOP

Kennisplatform Nederlandvve.nl en advieskantoor Propendum bundelen de krachten. Samen maken ze het voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) makkelijker om hulp te krijgen bij het opstellen van onder andere Meerjaren Onderhoudsplannen (MJOP) en Beperkte Onderhoudsplannen (BOP).

Als expert induurzaam beheer en onderhoud van vastgoed staat Propendum bekend om hun heldere adviezen en duidelijke informatie. Daarmee zorgen ze voor goed gebouwbeheer, slimme onderhoudsstrategieën en haalbare doelstellingen om energie te besparen en te verduurzamen.

Kennis delen

Als kennispartner van Nederlandvve.nl zullen zij in de eerste plaats proactief kennis gaan delen via de website Nederlandvve.nl. Door artikelen te schrijven brengen ze de lezers als eerste op de hoogte van het laatste nieuws én bieden ze toegang tot diepgaande informatie over relevante thema’s rondom beheer en onderhoud.

Daarnaast kan er ook actief een beroep worden gedaan op hun kennis. Vragen die bij Nederlandvve.nl binnenkomen, zullen zij vanuit hun expertise rechtstreeks gaan beantwoorden. “Op die manier zijn onze lezers verzekerd van betrouwbare informatie over huisvesting- en energievraagstukken”, vertelt oprichter Roel van der Vossen.

Extra service

En daar blijft het niet bij. De samenwerking is namelijk ook gericht op het bieden van extra service. “Voortaan kun je via ons platform rechtstreeks een aanvraag indienen voor het laten opstellen van een MJOP of BOP door de experts van Propendum”, kondigt Van der Vossen aan. “Dat doe je geheel vrijblijvend via een eenvoudige interface op de betreffende pagina’s.”

Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) is een wettelijke verplichting voor iedere VvE en moet daarom ook voldoen aan een aantal strenge eisen. Propendum zorgt er logischerwijs voor dat het MJOP of BOP daaraan voldoet. Maar belangrijker nog: ze zorgen er met hun onderhoudsplannen voor dat het vastgoed binnen de VvE duurzaam en waardevast blijft. Dat maakt het een cruciaal onderdeel in elke VvE.

Verschillende mogelijkheden

Voor de hulp bij onderhoudsplannen zijn er verschillende mogelijkheden. Een uitgebreid MJOP, waarin staat wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de verwachte kosten daarvan zijn. Een DMJOP, waarbij de ‘d’ staat voor de focus op duurzaamheid. En een beknopt BOP voor kleine VvE’s tot 8 appartementen.

“We zijn als Nederlandvve.nl verheugd dat we dankzij deze samenwerking weer een stap vooruit kunnen zetten in onze dienstverlening”, stelt Van der Vossen. “We verwachten op deze manier VvE’s in heel Nederland nóg beter te kunnen ondersteunen in het realiseren van effectief en efficiënt vastgoedbeheer.”

(Nederlandvve.nl is al meer dan 12 jaar het kennisplatform voor VvE’s. Propendum is een zusteronderneming van het bouwtechnisch adviesbureau Perfectkeur dat al ruim 20 jaar actief is in vastgoed gerelateerd onderzoek en advies.)

 

Dit bericht is geplaatst op  maandag 27 mei 2024.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

2 reacties over “Propendum en Nederland VvE bundelen krachten: kennispartner op het gebied van MJOP en BOP

 1. DikOz schreef:

  Onlangs schreef ik een een forumbericht dat MJOP’s, ook die door professionals gemaakt worden, zeer statische zijn (een PDF). Dit terwijl het MJOP in de praktijk veel dynamiek kent.
  Eigenlijk beschrijft zo’n statisch MJOP de toestand en toekomst van ‘vandaag’.
  – Er staat geen verleden in (wat is er wanneer gedaan?).
  – En er is geen mogelijkheid de voorspelde toekomst te veranderen. (Geen tools om iets te verschuiven, in te voegen of te veranderen).

  Is de nieuwe service anders in die opzichten?

 2. Roel schreef:

  Reactie vanuit onze partner http://www.propendum.nl:

  Een MJOP zou geen statisch document moeten zijn. Het is wel opgesteld vanuit moment x in de tijd, dat klopt. Maar als VVE moet je het MJOP gebruiken om aan de slag te gaan. Door zaken uit te voeren en dat vast te leggen krijgt het document meer dynamiek. Voor een goede vastleggen van alle uitgevoerde zaken is ook een MJOP Online tool beschikbaar. Het grote voordeel daarvan is dat in die online omgeving de dynamiek zichtbaar wordt omdat daarin alles goed vastgelegd kan worden door de tijd heen. Bovendien is het online tool zodat het bij bijvoorbeeld wijziging van bestuur of beheerder het altijd een vaste plaats heeft en niet zoek kan raken.

  Dat er geen verleden in een MJOP staat is alleen het geval bij een nieuwe opname. Indien er sprake is van een her-inspectie, ontstaat er wel een onderhoudshistorie doordat uitgevoerde werkzaamheden afgemeld worden.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.