Rijdende Rechter beslist opnieuw in VvE geschil

Op 2 oktober 2018 behandelde de Rijdende Rechter weer een geschil over een Vereniging van Eigenaren (VvE). De heer Weug heeft namelijk al jaren een slepend conflict met zijn VvE. Dat komt omdat hij moet meebetalen aan de zonwering van zijn buren, terwijl hij zelf niet over zonwering beschikt. Dat vindt de heer Weug niet eerlijk. Daarom heeft hij de Rijdende Rechter ingeschakeld om over het geschil te oordelen.

Conflict in VvE over zonwering

Meneer Weug woont al tien jaar met zijn vrouw in een appartementencomplex in Vlissingen. De meeste woningen zijn voorzien van zonwering, maar meneer Weug heeft er geen. Op zich geen probleem, want hij heeft geen last van zon aan de noordkant. Maar hij betaalt er wel voor en dát vindt hij onzin. Het bestuur van de VvE snapt niet waarom Weug moeilijk doet om die paar centen. Zonwering hoort gewoon bij het gebouw. Al acht jaar duurt dit gesteggel en meneer Weug laat het er dus niet bij zitten. Rijdende Rechter John Reid reist af naar Vlissingen en zorgt voor eens en voor altijd voor de hoognodige juridische duidelijkheid in dit conflict.

Lexys VvE Advocaat

Nederlandvve.nl oprichter Robert van Ewijk schuift aan als deskundige

In de uitzending van 2 oktober 2018 schoof advocaat Robert van Ewijk aan als deskundige. Door zijn betrokkenheid als mede-oprichter bij Nederlandvve.nl en werk als VvE advocaat bij Lexys Advocaten heeft hij veel kennis over VvE’s en veel ervaring met geschillen in Verenigingen van Eigenaren. In de uitzending heeft hij uitgelegd welke criteria van belang zijn bij de vraag of meneer Weug moet meebetalen aan de zonwering van zijn VvE of niet.

Uitzending Rijdende Rechter: 2 oktober 2018 om 22:20u, NPO1

De uitzending van de Rijdende Rechter is op dinsdag 2 oktober 2018 om 22:20u op NPO1. Geen tijd om te kijken of uitzending gemist? Via NPO Start kan de aflevering online teruggekeken worden. Meer weten over VvE-kwesties waarin de Rijdende Rechter heeft geoordeeld? Klik dan op de links onder dit artikel.

 

Dit bericht is geplaatst op  maandag 1 oktober 2018.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “Rijdende Rechter beslist opnieuw in VvE geschil

  1. henny schreef:

    volgens mij kan meneer Weug niet verplicht worden om mee te betalen. Wel kan men verplichten dat als je een scherm koopt je dit universeel en met de zelfde materialen zoals beschreven in het hh reglement aanschaft.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

  • Ken jij #VvE-TV al>

    Mis vanaf nu geen enkele video meer:

    Klik hier!!