Subsidie gemeente Amsterdam voor laadpaal bij VvE

Dit artikel is verouderd. Het laatste nieuws over subsidies voor oplaadpunten bij VvE’s en verduurzaming van VvE’s kunt u hier vinden.

De gemeente Amsterdam meldde op 28 februari 2014 aan Nederlandvve.nl dat het mogelijk is om subsidie te krijgen voor een laadpaal op het terrein van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Onder andere om de luchtkwaliteit te verbeteren stimuleert de gemeente elektrisch rijden. Dit doet zij onder meer door voor voldoende oplaadpunten te zorgen. Wie de stad onderweg is, ziet al op veel openbare parkeerplaatsen laadpunten staan. Nu zijn parkeerplaatsen op VvE-terreinen aan de beurt.

Zonder stroom geen auto

Zonder laadfaciliteit is het onmogelijk om een elektrische auto te rijden. Daarom kunnen inwoners van Amsterdam – zonder parkeerplaats op eigen terrein – een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Inwoners van de stad met parkeergelegenheid op eigen terrein kunnen dat niet, maar kunnen vanaf nu wel subsidie aanvragen voor aanleg van een laadpaal op eigen terrein. Afhankelijk van het type laadpunt gaat het om een subsidie van €500,– tot €1.300,–.

Toestemming VvE

Voor een laadpaal bij een parkeerplaats is meestal toestemming van de VvE vereist, zelfs als de parkeerplaats privé is. Bovendien speelt soms de problematiek van het exclusief gebruiksrecht op een gemeenschappelijk gedeelte, in dit geval de parkeerplaats.  Voor meer informatie daarover verwijzen wij u naar het Stappenplan laadpunt bij VvE voor elektrische auto, welke wij eerder publiceerden. Via de links hieronder treft u een brochure (pdf) over het onderwerp. Vanzelfsprekend kunt u ook terecht bij de (juridisch) experts van Nederlandvve.nl via de VvE-vraagbaak voor het geval u meer specifieke informatie wenst.

Externe link

– Aanvragen subsidie voor oplaadpunt bij gemeente Amsterdam 

Documenten

– Brochure: “Een oplaadpunt voor elektrische auto’s op het terrein van de Vereniging van Eigenaren”

Gerelateerd

Stappenplan laadpunt bij VvE voor elektrische auto

Dit bericht is geplaatst op  vrijdag 28 februari 2014.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.