Subsidie voor een MJOP? In Den Haag kan het!

Het college van B&W van de gemeente Den Haag heeft onlangs besloten dat subsidies worden verstrekt aan Verenigingen van Eigenaars (VvE ‘s) die een duurzaam MJOP laten opstellen. De subsidie bedraagt 75% van de kosten van het MJOP, met een maximum van €1.000,-, en geldt uitsluitend voor kleine VvE’s met maximaal 9 appartementsrechten. Het besluit van het college van B&W, met daarin instructies over het aanvragen van de subsidie, is hier te lezen.

Den Haag bevordert duurzaamheid via VvE’s

Het besluit komt voort uit de doelstelling van de gemeente Den Haag om in het jaar 2040 volledig klimaatneutraal te zijn. Dat kan zij uitsluitend bereiken als ook de woningvoorraad in Den Haag een inhaalslag maakt. De gemeente Den Haag was daarom al bezig om via haar VvE-balie de VvE’s te stimuleren tot het treffen van duurzaamheidsingrepen, dit subsidiebesluit zou VvE’s verder moeten stimuleren: de gemeente heeft €100.000,- beschikbaar gesteld voor de subsidie: de gemeente Den Haag schat dat daardoor ongeveer 150 VvE’s ervan gebruik kunnen maken.

Wat is een ‘duurzaam MJOP’?

Met een MJOP (MeerJaren OnderhoudsPlan) kunnen VvE’s op voorhand inschatten welk onderhoud de komende jaren te verwachten is, en wat de daaraan verbonden kosten zijn. Bij een duurzaam MJOP wordt ook rekening gehouden met bij dat noodzakelijke onderhoud te treffen energiebesparingsmaatregelen en andere ingrepen die de duurzaamheid kunnen bevorderen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, is ook vereist dat de VvE een besluit heeft genomen dat zij daadwerkelijk tot uitvoering daarvan overgaat.

Den Haag koploper

De gemeente Den Haag is met deze subsidie de eerste gemeente die een subsidie verstrekt voor het opstellen van een MJOP. Of andere gemeenten volgen – of dat daartoe al plannen zijn – is niet bekend. Hieronder treft u meer informatie over duurzaamheidsmaatregelen en algemene informatie over het MJOP. Heeft u een specifieke vraag? Stel die dan via de vraagbaak.

Dit bericht is geplaatst op  woensdag 5 oktober 2016.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “Subsidie voor een MJOP? In Den Haag kan het!

  1. Bob schreef:

    Hier gaan vast wel een paar vragen over komen.
    Om te beginnen over de definitie van appartement. Wat is een woning, en heeft de VvE de eigendom van het gebouw wel?

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.