Subsidie voor VvE met asbestdak

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland wettelijk verboden. Dat geldt niet alleen voor particulieren en bedrijven, maar ook voor Verenigingen van Eigenaars (VvE ‘s). Iedereen die nog asbest dakbedekking heeft, moet dat voor 1 januari 2024 hebben verwijderd. Als zij dat niet hebben gedaan, kan de gemeente de gebouweigenaar (of VvE) met een dwangsom dwingen om het asbestdak alsnog te verwijderen. Om de gebouweigenaren een eindje op weg te helpen, kunnen zij vanaf 1 januari 2016 gebruik maken van de ‘subsidieregeling verwijdering asbestdaken‘.

UPDATE van de redactie: het asbestverbod is op 4 juni 2019 door de Eerste Kamer van tafel geveegd.

Subsidie voor verwijderen asbest

De subsidie is bedoeld voor gebouweigenaren die tussen 2016 en 2020 overgaan tot het verwijderen van hun asbestdak. Alleen de gebouweigenaar die de rekening voor de asbestverwijdering betaalt komt ervoor in aanmerking, mits het totale oppervlak van het asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt. De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 dak, met een maximum van € 25.000,- per adres, en geldt alleen voor het verwijderen van asbest dakbedekking. De subsidie en het verbod gelden niet voor asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van gebouwen. De overheid heeft voor het jaar 2016 een budget van € 10 miljoen beschikbaar voor de subsidie.

Asbestverwijdering door VvE

Meer informatie over verwijdering van asbestdaken door de VvE, of voor het aanvragen van subsidie voor de VvE, kunt u vinden op de websites van de Rijksoverheid en op de speciale informatiepagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hieronder treft u de relevante links.

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 8 december 2015.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “Subsidie voor VvE met asbestdak

  1. F.J. Jansen schreef:

    Ik ben een voorzitter van een VvE en ik wil graag informatie over subsidie van het verwijderen van asbest houdende gevelplaten

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.