VvE advocaat vertelt hoe het echt zit met Airbnb

VvE advocaat Robert van Ewijk vertelt a.s. donderdag op de VvE Beurs in Amsterdam hoe het nu echt zit met het verhuren van een appartement via Airbnb. Daar zijn namelijk niet alleen veel onduidelijkheden over, maar ook veel misverstanden. Van Ewijk: “Een groot misverstand is dat Airbnb verhuur van een woonappartement altijd verboden is. Dat is namelijk niet het geval”.

Hoofdregel en uitzonderingen

De hoofdregel is dat verhuur (ingebruikgeving) van een appartement door de eigenaar altijd mag. In de splitsingsakte kunnen uitsluitend beperkingen worden gesteld aan de wijze waarop het appartement door de eigenaar of een huurder wordt gebruikt. En als van een dergelijke beperking sprake is, dan kan de vergadering van eigenaren daar in veel gevallen toch toestemming voor geven. Van Ewijk:

“Het is altijd essentieel om de splitsingsakte goed te controleren op afwijkingen ten opzichte van het modelreglement. Donderdag bespreek ik bijvoorbeeld een casus van een VvE waar de mogelijkheid om toestemming te geven is weggeschreven uit het reglement van de VvE. Dat is uitzonderlijk, en verandert de zaken voor de leden van die VvE enorm: om een bepaalde wijze van gebruik toe te staan, zal bij hen namelijk de splitsingsakte gewijzigd moeten worden.”

VvE Beurs Amsterdam

De VvE Beurs Amsterdam vindt plaats op donderdag 11 mei 2017 van 10:00 uur tot 18:00 uur in de Westergasfabriek (Zuiveringshal West) aan de Pazzanistraat 37 in Amsterdam. De presentaties van VvE advocaat Robert van Ewijk zijn vrij toegankelijk en te bezoeken om 10:30 en om 14:30. Meer informatie via de links hieronder.

Dit bericht is geplaatst op  dinsdag 9 mei 2017.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.