VvE-beheerder Datadebt / Nieuwemeer failliet

Op 2 april 2013 is Datadebt Vastgoed Beheer door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Datadebt Vastgoed Beheer, ook bekend onder de naam Nieuwemeer Vastgoed Beheer, beheerde tientallen Verenigingen van Eigenaars (VvE ‘s), met name in de regio Amsterdam.

Datadebt kwam al eerder in opspraak toen bleek dat de eigenaar eind 2011 was vertrokken naar Spanje. In Spanje (Malaga) is de eigenaar een wijnbar gestart. Van verschillende VvE’s is wel de beheerfee voor 2012 geïncasseerd. In verband daarmee zijn er via het klachtenmeldpunt van Nederlandvve.nl ook opvallend veel klachten binnengekomen. Het zou ons dan ook niet verbazen als het faillissement te maken heeft met de slechte prestaties van de beheerder of doordat een van de VvE’s die nog een vordering hebben op de beheerder faillissement heeft aangevraagd.

Deze week heeft Nederlandvve.nl geprobeerd telefonisch contact op te nemen met de eigenaar van Datadebt in Spanje. Deze was echter niet bereikbaar voor commentaar. Wij zullen de gang van zaken omtrent het faillissement in de gaten houden en u via deze site op de hoogte houden. We zijn in ieder geval benieuwd of dit verhaal nog een staartje zal gaan krijgen.

Dit bericht is geplaatst op  zondag 7 april 2013.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.