VvE bestuurder Karel S. moet de gevangenis in

Voormalig bedrijvendokter en VvE bestuurder Karel S. moet de gevangenis in, dat bepaalde de rechtbank in Den Haag afgelopen week. De man heeft al jaren problemen met justitie. Dat komt omdat hij als VvE bestuurder €400.000,- van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van zorgflat Waalsdorp verduisterde. De VvE ontdekte dat en deed aangifte. In 2015 werd S. daarom veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. Ruim drie jaar later gaat de man alsnog de bak in. Nederlandvve.nl legt uit waarom.

Celstraf voorwaardelijk i.v.m. betalingsregeling

In 2015 overwoog de Haagse strafrechter dat bij de door S. gepleegde fraude eigenlijk een onvoorwaardelijke celstraf hoort. Maar, zei de rechtbank, als S. de cel in gaat, dan bestaat er een grote kans dat hij de betalingsregeling die hij met de VvE is aangegaan niet meer kan nakomen. Daarom is de celstraf van 9 maanden voorwaardelijk opgelegd, maar dan moet S. wel de betalingsregeling nakomen.

Karel S. krijgt tweede kans van Haagse rechter

In februari 2017 schreef Nederlandvve.nl dat S. niet aan die voorwaarde voldeed. Hij kwam de betalingsregeling niet na en had nog bijna niets aan de VvE terugbetaald. Daarom heeft de Officier van Justitie destijds aan de rechtbank gevraagd om S. alsnog achter de tralies te zetten. De Haagse rechtbank vond echter dat S. een tweede kans verdiende.

Ex-VvE-bestuurder stopt weer met betalen

De oorspronkelijke schuld van €400.000,- is door de verbeurde rente inmiddels opgelopen tot ruim een half miljoen. Daarvan betaalde S. tot op heden niet meer dan €220.000,- terug. En al snel nadat de rechtbank S. een tweede kans gaf, stopte hij weer met het doen van betalingen aan de VvE. Voor het Openbaar Ministerie is de maat daarom vol. Ze heeft de rechtbank daarom opnieuw gevraagd om S. vast te zetten.

Karel S. moet de bak in

Dit keer was de rechtbank het met de Officier van Justitie eens. Vorige week bepaalde zij daarom dat S. alsnog zijn 9 maanden celstraf moet uitzitten. Dat heeft het Leidsch Dagblad bekend gemaakt. De rechtbank zei daar bij dat S. “(…) de problemen geheel aan zichzelf te wijten” heeft. Daardoor komt er wat de straf betreft gerechtigdheid, maar voor de benadeelde VvE – waar nota bene de moeder van S. lid van is – betekent dit waarschijnlijk dat ze nog langer moet wachten op haar geld.

Dit bericht is geplaatst op  zaterdag 29 september 2018.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

  • Geld terugvorderen?

    100% no cure no pay VvE incasso!

    klik hier