VvE Beurs Haaglanden 2013; veelzijdig en informatief

Gisteren was de tweede editie van de VvE Beurs Haaglanden in de Grote Kerk in Den Haag. Ook dit jaar waren een grote bank en een VvE incassobureau hoofdsponsor van de beurs. Het doel van de VvE Beurs is om het bedrijfsleven met de VvE’s in de regio met elkaar in contact te brengen. Wij zijn van mening dat de organisatie dit doel op een toegankelijke wijze heeft weten te bereiken.

Bedrijven en workshops

Op de VvE beurs waren ruim 50 verschillende bedrijven aanwezig om hun diensten aan te bieden aan de 600 bezoekers. De bedrijven varieerden van VvE-beheerders en aannemers tot verzekeraars en dakdekkers. Bijzonder vonden wij echter dat er ook een autoschadeherstelbedrijf aanwezig was onder de standhouders. Het doel van diens aanwezigheid is ons onduidelijk.
Naast het bezoeken van de stands om kennis te maken met aanbieders van VvE diensten, was er voor de bezoekers ook de mogelijkheid om één of meerdere van de workshops en presentaties te bij te wonen. Zo behandelde een incasso-specialist, de manier waarop de VvE het debiteurenbeheer het beste kan inrichten. Door de economische crisis zien namelijk ook VvE’s de betalingsachterstanden oplopen. Daarnaast waren er presentaties en workshops over onder andere verduurzaming, verzekeringen, subsidies en brandveiligheid. Als gevolg van deze presentaties kreeg de beurs een veelzijdig en informatief karakter.

Het groene huis, duurzaamheid voor VvE’s

De gemeente Den Haag was met het Groene Huis prominent aanwezig op de beurs. In het Groene Huis werden mogelijkheden getoond waarmee panden duurzamer gemaakt kunnen worden. Daarnaast werden VvE leden hier geïnformeerd over mogelijke subsidies voor de diverse maatregelen. Ook aanwezig was de VvE Balie van de gemeente Den Haag, die zich inmiddels al enkele jaren met succes inzet voor het activeren en informeren van Haagse VvE’s.

Toegankelijkheid van de VvE beurs: laagdrempelig

Het verschil met andere bijeenkomsten en beurzen, bijvoorbeeld de voorlichtingsbijeenkomsten van VvE Belang, is dat de VvE Beurs Haaglanden een wat toegankelijker karakter heeft. De Beurs is, omdat zij specifiek gericht is op de regio Den Haag, relatief kleinschalig. Daarnaast zijn de workshops korter, bondiger en meer ‘to-the-point‘ waardoor een drempel weggenomen wordt ze bij te wonen (ter vergelijking: bij andere bijeenkomsten zit je vaak ruim een uur). De verschillende activiteiten en veelvoud aan verschillende soorten bedrijven maakte de beurs veelzijdig: voor VvE-bestuurders bood de beurs een schat aan informatie en potentiële nieuwe contacten.

De VvE Beurs een aanrader? Jazeker!

Wij zijn enthousiast over de VvE Beurs Haaglanden en kunnen een bezoek aan de VvE beurs in 2014 aanraden aan alle VvE-leden en bestuurders, ook indien de VvE niet in de regio Haaglanden gevestigd is. Veel bedrijven die aanwezig waren werken namelijk ook buiten de regio Den Haag en de informatie uit de presentaties is in veel gevallen, behoudens bijvoorbeeld gemeentelijke subsidies, ook buiten de regio van toepassing.

Dit bericht is geplaatst op  vrijdag 8 februari 2013.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

1 reacties over “VvE Beurs Haaglanden 2013; veelzijdig en informatief

  1. PvT schreef:

    Ben het helemaal eens met voorgaande nabeschouwing.
    Heb in alle rust diverse (goede) gesprekken gevoerd en info ingewonnen.
    Proficiat.

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.