VvE bijdrage van meer dan €1.750,- per maand?

Aan de Herengracht in Amsterdam staat een appartement te koop met een vloeroppervlak van 447 m2, en een vraagprijs van €3.980.000,- kosten koper. De VvE bijdrage liegt er ook niet om: die bedraagt €1.752,- per maand. Wat je daarvoor krijgt? Een heleboel luxe, dat is duidelijk. Daarover schreef Quote vandaag. Hoeveel zouden de servicekosten zijn voor dat andere appartement, op de Dam, met een vraagprijs van €25 miljoen?

Superdeluxe voorzieningen betaalt uit de servicekosten

Waar de servicekosten van de VvE normaal gesproken vooral aangewend worden voor de verzekeringen van de VvE en de jaarlijkse reservering, krijg je bij VvE “Den Grooten Heer” net iets meer waar voor je geld. Zo zijn de diensten van een huismeester inbegrepen, wordt het overdekte en verwarmde zwembad ervan betaald, net zoals de sauna, het solarium en het gemeenschappelijke terras rond het zwembad.

Hogere servicekosten mogelijk?

Het lijkt erop dat je met €1.750,- per maand de hoogste servicekosten betaalt die in Nederland mogelijk zijn. Echter staat er op de Dam in Amsterdam ook nog een appartement te koop met een vraagprijs van bijna €25.000.000,-. De VvE-checklist op Funda meldt dat de VvE niet actief is en de servicekosten nog niet zijn vastgesteld. Echter valt uit berichtgeving van de NOS af te leiden dat de kopers van de appartementen op de Dam gebruik kunnen maken van de superdeluxe voorzieningen van het naastgelegen Krasnapolsky hotel, zoals valet-parking, conciërge service, catering, een butler, wasserij en beveiliging. De servicekosten zullen er dus niet om liegen, denken wij.

Dit bericht is geplaatst op  donderdag 23 februari 2017.

Reacties


Discussiëren over dit onderwerp? Ga naar het VvE-Forum op VvE-Forum.nl

Reageren op dit artikel kan hieronder.
Wilt u discussiëren of heeft u een vraag? Surf dan naar VvE-Forum.nl

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.

  • Tienduizenden VvE's bereiken?

    Wacht niet langer, en neem contact op!